prędkość obrotowa mkII 1,8 RP
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
prędkość obrotowa mkII 1,8 RP
czy w 1,8 RP jest czujnik predkosci obrotowej silnika, jeśli jest to gdzie sie znajduje?jesli nie ma to skąd komp czyta dane o tejże predkosci?
Prędkość obrotowa.
Witam.
Dane o prędkości wału korbowego ECU pobiera z hallotronu.
Pozdrawiam.Andrzej.
Pozdrawiam.Andrzej.
Re: Prędkość obrotowa.
jesli ten czujnik będzie na wykonczeniu to czy silnik bedzie mial problem z wolnymi obrotami?mam własnie taki problem i nie moge dojsc co jest nie tak.podczas jazdy jest wszystko ok zbiera sie bez problemu nie dusi sie pali normalnie tylko te obroty.czasem sa idealne a czasem gasnie od razu po zdjeciu nogi z gazu.dodam ze sonda,silnik krokowy,potencjometr przepustnicy,swiece, kable,kopulka sa ok.Andrzej1 pisze:Witam.
Pozdrawiam.Andrzej.
Witam.
Nie jestem fachowcem a raczej się wogule nie znam ale miałem coś podobnego. Byłem u paru fachowców i każdy straszył że cza silnik rozbierać i wogule noi że 300 to kosztuje. Al zaczeliśmy ze znajomym grzebać to sie okazałoże wyczepiony był taki wężyk podobno od serwa i on ciągnoł lewe powietrze. A jeśli masz na gaz to jeszcze czeba zmienić wlot powietrza od filtra powietrza. Też mam 1,8 RP. Nie wiem czy ci to się przyda. Pozdrawiam
Nie jestem fachowcem a raczej się wogule nie znam ale miałem coś podobnego. Byłem u paru fachowców i każdy straszył że cza silnik rozbierać i wogule noi że 300 to kosztuje. Al zaczeliśmy ze znajomym grzebać to sie okazałoże wyczepiony był taki wężyk podobno od serwa i on ciągnoł lewe powietrze. A jeśli masz na gaz to jeszcze czeba zmienić wlot powietrza od filtra powietrza. Też mam 1,8 RP. Nie wiem czy ci to się przyda. Pozdrawiam
mam gaz i juz dlugo smigam i nic sie niedzialo,dopiero niedawno cos mu sie popier......,najsmieszniejsze jest to ze czasami chodzi idealnie, obroty jak w ksiazce, a jak cos go kopnie to gasnie jak tylko puszcze go z gazu, na krzyzowkach koszmar.a i dodam jeszcze ze jak tak sie dzieje to strasznie napiera taki zaworek od powietrza po lewej stronie stojac przodem do auta zamocowany przy kielichu macpersona, slychac go w srodku auta.(na gazie i benzynce to samo)
nic tam nie dotykałem, do tego zaworkach jest podłączony przewód z takiej puszki zamieszczonej pod fitrem powietrza. czy tam moze cos sie zepsuc, ze sa takie objawy?od wczoraj wieczorem w aucie nic sie nie dzieje nie zgasł ani razu obroty ksiazkowe.sprawdze jeszcze dokładnie szczelnosc tych przewodów. ciezko szukac przyczyny awarii ktora raz jest a raz jej nie ma. komputer pokzuje mi za bogata mieszanke, wiec moze jednak cos z podcisnieniemMAREK 74 pisze:ten zaworek jest od węgla aktywnego
może grzebałeś i druga strona tego zaworka wisi luzem?