Grzeje sie felga i tarcza.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

ŁukaszP
Nowicjusz
Nowicjusz

Grzeje sie felga i tarcza.

Post autor: ŁukaszP » ndz sie 19, 2007 20:09

Witam tydzień temu wymieniłem w golfiku tarcze i klocki na nowe, traz po przejechaniu 25 km felga jest ciepła a jak poleje tarcze to aż skwierczy, podczas jazdy nie slychać tarć ani nic jedynie co dało się zauważyć to że podczas jazdy ok 80km/h przy lekkim skręcie w lewo lub w prawo zaczyna coś pukać lekko czuć to pod nogą miał ktoś podobną sytuacje z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc Pozdrawiam Łukasz

Awatar użytkownika
Kulon
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Kulon » ndz sie 19, 2007 20:28

ŁukaszP pisze:poleje tarcze to aż skwierczy
jakbyś nie wiedział to jak tarcza jest rozgrzana a ty ją "polejesz" rozumiem ze jakims płynem to ją rozhartowujesz (moze sie w ten spsób powichoawać) i mozesz miec bicie kierownicy pedale i ogólnie do wymiany bedzie, a jezeli chodzi o grzenie to jest normalne, u mnie po wymienie jak i przed tarcze cały czas są ciepłe a nawet gorące po jeździe i to samo z felgą
pozdrawiam

Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Awatar użytkownika
krzysiek82
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: krzysiek82 » ndz sie 19, 2007 21:01

Podstawa to odpowietrzenie układu radzę zacząć od tego, to normalne że felga się robi ciepła ale nie może być gorąca podczas normalnej ekspolatacji.

[img]http://www.usersigs.com/site/data/media/10/Sans_titre-2.gif[/img]
[img]http://images4.fotosik.pl/170/6664f3af63388f0d.jpg[/img]
GSM: 600-827-446

Awatar użytkownika
Arczi
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Arczi » ndz sie 19, 2007 22:54

Pojezdzij trochę aż sie wszystko dopasuje i zobaczysz wtedy. Powinno sie porawić.

Jacenty80
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Jacenty80 » pn sie 20, 2007 01:31

kulon-x, a Ty co od razu od pedałów wyzywasz kolegów z forum???

Awatar użytkownika
MAREK ZIELINSKI
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: MAREK ZIELINSKI » pn sie 20, 2007 02:26

Jacenty80 pisze:kulon-x, a Ty co od razu od pedałów wyzywasz kolegów z forum???
ZASZLO NIEPOROZUMIENIE KOLEDZE ZAPEWNE CHODZILO O BICIE NA PEDALE HAMULCA WIENC NIEPRZESADZAJ KOLEGO

KOLEGO AUTORZE WONTKU MASZ PO PROSTU GRUBE FABRYCZNIE NOWE KLOCKI I TARCZE KTORE PO PROSTU NIE SOM DOPASOWANE JESZCZE ODPOWIEDNIO DO SIEBIE STARE TARCZE ULEGLY PEWNYM WYTOCZENIOM POTCZAS PRACY STARYCH KLOCKOW WSZYSTKO TO SIE DOPASUJE I POWINNO BYC BEZPROBLEMOW JEZELI OCZYWISCIE PRZESMAROWALES PROWADNICE ZACISKUW NO CHYBA ZE MASZ ZAPIECZONE TLOCZKI WTEDY NIE BENDA ODBIJAC ALE W TO WONTPIE SKORO WCZESNIEJ NIE ZAUWAZYLES PODOBNYCH OBJAWOW PRZELEC KILKASET KM I SPRAWDZ POZNIEJ POZDRAWIAM MAREK ZIELINSKI Z GDYNI
Ostatnio zmieniony pn sie 20, 2007 02:41 przez MAREK ZIELINSKI, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
kiss
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: kiss » pn sie 20, 2007 08:21

kulon-x pisze:mozesz miec bicie kierownicy pedale
:rotfl:
MAREK ZIELINSKI pisze:KOLEDZE ZAPEWNE CHODZILO O BICIE NA PEDALE HAMULCA WIENC NIEPRZESADZAJ KOLEGO
przecież nikt na pewno nie wziął tego na poważne po za tym po co piszesz CapsLockiem?

Awatar użytkownika
Kulon
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Kulon » pn sie 20, 2007 08:33

Jacenty80 pisze:pedałów
sory sory, pisałem szybko i umknęło kilka liter, chodziło mi o pedał hamulca
pozdro

Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Awatar użytkownika
StrusGTI
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: StrusGTI » pn sie 20, 2007 09:24

Witam koledzy!
Czy możecie mi odnośnie wątku, podpowiedzieć jakie klocki są najlepsze do autka? bo moje się juz skoczyły i czas wymienic...
z góry dziękuję!

ŁukaszP
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: ŁukaszP » pn sie 20, 2007 12:09

kolego kulon-x piszac ze polewam nie chodzilo mi ze odrazu cale wiadro ;oP wystarczy wziasc zamoczyc palce i opryskac lekko tarcze, posmigam jezcze troche i wtedy bede sie martwil narazie wiem ze na tym tloczku jest taka blaszka ktora ktos wygial w ten sposob ze dociska mi klocek z jednej strony, dzieki wielkie za pomoc.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”