Witam.
Mam problem z czujnikiem oleju w moim Golfie. Jakiś miesiąc temu wymieniłem czujnik oleju (umiejscowiony w obudowie filtra oleju) z powodu małego wycieku oleju. U mechanika słyszałem, że to dosyć częsta usterka. Minął dobry miesiąc i znowu cieknie, gorzej niż poprzednio.
Pomóżcie drodzy użytkownicy forum, jaki kolor dać tego czujnika, no i czy są jakieś bardziej wytrzymałe gdyż nie chcę co miesiąc wymieniać czujnika??
Z góry dziękuję za pomoc.
Miłego dnia!!
Jaki czujnik oleju w 2.0 GTi??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Poprzednio był wkręcony biały (chyba biały albo szary sam już nie wiem) dlatego pytam jaki powinien być wkręcony. W każdym razie teraz jest biały ale nie jestem jego pewien, w każdym razie po zamontowaniu nie było problemów typu migająca lampka czy też dźwięk alarmu
Myślicie czy w sklepie motoryzacyjnym jak zapytam o oryginalny czujnik oleju do VW to będą mieli?? Czy tylko w serwisie VW??
Myślicie czy w sklepie motoryzacyjnym jak zapytam o oryginalny czujnik oleju do VW to będą mieli?? Czy tylko w serwisie VW??