Coś z Obrotami nie tak........
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Mikogolf19
- Nowicjusz
Coś z Obrotami nie tak........
Hej mam golfa 3 1.6 z 93r i mam mały problem bo jak go rano odpalam to ma niskie oroty aż gasnie,ale jak przejade kawalek to jest wszystko oki....Czego to moze być przyczyna??
witam miałem taki sam objaw tyle że w mk2 i to jak kolega wyżej czujnik temperatury zobacz co będzie się działo jak go odłączysz jeśli praca silnika bedzie dobra a po włożeniu zacznie się coś dziać to oznacza że na pewno czujnik jest uszkodzony wiem że można go jeszcze sprawdzić miernikiem na zimnym silniku i nagrzanym gdzieś na forum bedziesz miał opisane ile powinny wynosić jego parametry...pozdr.gopiter pisze:Prawdopodobnie czujnik temperatury szwankuje i przez to nie zalacza sie ssanie...
- Mikogolf19
- Nowicjusz
no i dokladnie teraz jaki masz silnik na wtrysku to musisz troche pokręcić śrubką co jest koło przepustnicy i obroty ci zjadą do normlanych u mnie tak było...a i jeszcze ewentualnie możesz wyczyszcić przepływomierz najlepiej w benzynie to też pomoże..Mikogolf19 pisze:Dzieki wielkie sprawdze dziś jak nie on to napisze:P
[ Dodano: 29 Sie 2007 12:26 ]
Odłączyłem ten czujnik...Juz ładnie odpalił i nie gasł ale miał niskie obroty.........
Ostatnio zmieniony śr sie 29, 2007 14:11 przez fix123, łącznie zmieniany 1 raz.