Swiece - wymieniac, czy nie?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- MrUkAs
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mam swiece NGK (bur6et), zrobilem na nich 20 tys. I moje pytanie czy wymieniac swiece przed zima, czy tez nie i dopiero pozniej? Jak myslicie?
www.SportCom.PL
- gtibodek
- szybki i wściekły
- Kontakt:
nie ma sensu kolego chyba ,że jeździsz na gazie to wtedy wymień koniecznie bo w autach na gaz świece wymienie się co 20tyś kmMrUkAs pisze:Mam swiece NGK (bur6et), zrobilem na nich 20 tys. I moje pytanie czy wymieniac swiece przed zima, czy tez nie i dopiero pozniej? Jak myslicie?
Pozdrawiam. Ja bym wymienił
Nisko,szeroko na bogato wiec zjedź mi z drogi szmato
20.000 km, to już ta pora .
Na niektórych możesz jeździć nawet i 30.000km, ale za taką płacisz 80,00zł pln/szt.
Ja też bym wymienił. Pozdro.
Na niektórych możesz jeździć nawet i 30.000km, ale za taką płacisz 80,00zł pln/szt.
Ja też bym wymienił. Pozdro.
- Paweł Marek
- V.I.P.
nigdy nie zdarzyło mi się zmieniać świec po takim malym przebiegu. Wykręć, oczyść, ustaw szczelinomierzem odstęp elektrod na 0,8 mm i śmigaj drugie tyle spokojnie. Chyba że jakieś kłpoty z mieszanką były, albo dużo nagaru bo zajechany silnik to wtedy potrzebna wcześniejsza wymina.MrUkAs pisze:zrobilem na nich 20 tys.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie ma żadnych dokładnych reguł, jeśli instalka sprawna, świece nie nadtopione nie zasyfione nagarem to tak samo jak na benie.MaciejW pisze:a co ile wymieniac jak auto na lpg
Ja wieloelektrodowe świece NGK czy Boscha zwykle wymieniam co jakieś 60-80 tys. Może te przesada. Ale powiedzmy 40 tys. spokojnie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
ok dzieki a tez ma ngk i wszystko ok to jeszcze pojezdzePaweł Marek pisze:nie ma żadnych dokładnych reguł, jeśli instalka sprawna, świece nie nadtopione nie zasyfione nagarem to tak samo jak na benie.MaciejW pisze:a co ile wymieniac jak auto na lpg
Ja wieloelektrodowe świece NGK czy Boscha zwykle wymieniam co jakieś 60-80 tys. Może te przesada. Ale powiedzmy 40 tys. spokojnie.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Polecam świece 3 elektronowe od GTI oczywiscie ngk są b dobre robie po 30 tys i nadal pali autko nawet w naj mrozy za 1 razem , po za tym dają lepsze spalanie
Tu macie fotke i numery katalogowe
http://www.ngksparkplugs.com/part_finde ... esults.asp
Tu macie fotke i numery katalogowe
http://www.ngksparkplugs.com/part_finde ... esults.asp
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak dobrze odpala i nie przerywa to bym nie zminenial bo chyba nie ma sesu jak chodzi dobrze to lepiej nie ruszac
Ostatnio zmieniony sob gru 29, 2007 10:36 przez karol450, łącznie zmieniany 1 raz.