cieknący tył MK II
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
cieknący tył MK II
Czy miał ktoś kiedyś problem z przeciekającą tylną klapą w MK II? Ja mam ten problem i nie moge do końca zlokalizować przyczyny problemu. Przypuszczam, że chodzi o uszczelkę tylnej szyby, gdyż od wewnątrz klapy pod uszczelką blacha jest skorodowana (na szczęście nie mocno).
Czy możecie podpowiedzieć jak usunąć usterkę? Czy konieczna jest wymiana uszczelki? a może całej klapy? A może starczy silikon...?
Dzięki za pomoc! Z góry!
Czy możecie podpowiedzieć jak usunąć usterkę? Czy konieczna jest wymiana uszczelki? a może całej klapy? A może starczy silikon...?
Dzięki za pomoc! Z góry!
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam!
Miałem niedawno podobną sytuację (ale z przodu), mechanik musiał wyjąć szybę - przy tym mu pękła, ale to podobno jest bardzo częste zjawisko . Uszczelki mi nie wymienił, wspominał jedynie że zastosował jakiś uszczelniacz który nie wysycha do końca (nie silikon, ponieważ ten wysycha i potem może być problem z ponownym wyjęciem szyby).
Pozdrawiam
Mateusz
Miałem niedawno podobną sytuację (ale z przodu), mechanik musiał wyjąć szybę - przy tym mu pękła, ale to podobno jest bardzo częste zjawisko . Uszczelki mi nie wymienił, wspominał jedynie że zastosował jakiś uszczelniacz który nie wysycha do końca (nie silikon, ponieważ ten wysycha i potem może być problem z ponownym wyjęciem szyby).
Pozdrawiam
Mateusz
znalazłem silikon szklarski, który polecił mi blacharz. Powiedział żeby zasilikonować od zewnęrznej strony pod uszczelką, ale delikatnie, tak, żeby nie wypłynęło poza uszczelkę, no a jeśli już wypłynie to nadmiar trzeba zetrzeć szmatką namoczoną w wodzie z mydłem.
Koszt reperacji u blacharza to ok 200zł
Koszt własnej naprawy usterki:
- 11,50 zł - silikon szklarski Tytan,
- 6,50 zł - pistolet do wyciskania silikonu.
Koszt własnej naprawy usterki:
- 11,50 zł - silikon szklarski Tytan,
- 6,50 zł - pistolet do wyciskania silikonu.