Elektrycznie podgrzewane siedzenia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Elektrycznie podgrzewane siedzenia
Mam problem gdyż siedzenie od kierowcy nie chce grzć a od pasażera działa. Jak włączam podgrzewanie siedzenia od strony pasażera to słuchać "pyknięcie" pod siedzeniem w jakiejś kostce a w siedzeniu od kierowcy nie ma tego dźwięku. Macie pomysł co mogło dać i jak to zdiagnozować?
Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Najpierw sprawdz czy dochodzi prad do kostki pod siedziskiem kierowcy gdy wlaczasz ogrzewanie.
Gitner
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
po pierwsze primo - zamieniasz fotele miejscami chyba że dasz radę przeciagnać kable żeby wpiac wtyczkę pod fotelem - jak nie zadziała fotel kierowcy po prawej stronie a fotel po lewej będzie działał - to zamień przekaźniki pod fotelami, jak to nadal nei pomoże to wejdź sobie na http://rapidshare.com/files/12907457/Co ... f.rar.html ściągniesz moją instrukcję, rozbierz siedzisko kierowcy, dostań się do pastylki i zlutuj przewody, jak to nie pomoże to obejrzyj grzałkę i ją napraw
Pod siedzeniem jest wtyczka z czterema kablami. Jak to sprawdzić miernikiem bo nie znam sie na tym i nie chcę nic zepsućGitner pisze:Najpierw sprawdz czy dochodzi prad do kostki pod siedziskiem kierowcy gdy wlaczasz ogrzewanie.
Gitner
zmierzyłem miernikiem i prąd dochodzi do wtyczki. zatem pewnie padł przekaźnik. jest to ta czarna kostka po lewej stronie zdjęcia jak rozumiem??pszczyna pisze:Multimetr na pozycje V i końcówkani pokolei sprawdzasz czy pokazuje napięcie , można też żarówką np. z postojówki
orientuje się ktoś ile to może kosztować??
Ostatnio zmieniony wt wrz 11, 2007 11:52 przez _mario_, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
nie wiem ile kosztuje ale podmien na chwile z drugiego fotela i sie upewnij
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
Wie ktoś może jak wyciągnąć ten przekaźnik. Nie wiem na czym on się trzyma, czy są tam jakieś zatrzaski. Bardzo ciasno siedzi i nie chce nic połamać więc za mocno go nie szarpałem a poza tym jest do niego utrudniony dostęp. Jeśli ktoś to rozbierał to może mi coś podpowie. Będę bardzo wdzięczny.
P.S. greg twoja instrukcja rewelacja
P.S. greg twoja instrukcja rewelacja