Błąd 281 co to jest?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Klikuś
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Błąd 281 co to jest?

Post autor: Klikuś » pn wrz 24, 2007 18:40

Od dłuzszego czasu na vagu wyskakuje mi bład 281,jak czytałem to jest to "czujnik predkosci własnej pojazdu,sensor"czy ktos spotkał sie z czyms podobnym i gdzie ten czujnik ewentualnie sie znajduje.Prosze o pomoc.
Ostatnio zmieniony wt wrz 25, 2007 15:45 przez Klikuś, łącznie zmieniany 1 raz.

Itor
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Re: MK3 1,8 benzyna Błąd 281 co to jest?.

Post autor: Itor » pn wrz 24, 2007 18:55

Klikuś pisze:Od dłuzszego czasu na vagu wyskakuje mi bład 281,jak czytałem to jest to "czujnik predkosci własnej pojazdu,sensor"czy ktos spotkał sie z czyms podobnym i gdzie ten czujnik ewentualnie sie znajduje.Prosze o pomoc.
przy kole ale ktorym to nie wiem na pewno przednim:)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn wrz 24, 2007 19:11

Chodzi o czujnik prędkości zlokalizowany w liczniku, idzie z niego kabel z sygnałem prędkości do radia. Uwala się przy niewłaściwym podłączeniu radia. Nie wiem jak to konkretnie naprawić ale nie musisz się tym martwić.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Klikuś
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Klikuś » pn wrz 24, 2007 19:17

Do radia?.Czemu by to miało służyć.Aha a ma to wpływ na jazde autem np.zamulanie.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn wrz 24, 2007 19:31

Klikuś pisze:Do radia?.Czemu by to miało służyć.Aha a ma to wpływ na jazde autem np.zamulanie.
służy do tego żeby radio wiedziało że ma się podgłośnić jak jedziesz szybciej, wszystkie fabryczne radia i wiele innych ma taką opcję. Nic nie ma wpływu na jazdę

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”