problem z rozrusznikiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jak maz mozliwosc to wyciagnij accu, naladuj go i przez 3-4 dni sprawdzaj napiecie jak po 4 dniach wartosc napiecia spadnie ponizej 12volt to moze byc accu padniety
jeszcze sprawdz napiecie przy starcie silnika jak jest duzy spadek to tez cele moga byc uszkodzone, sprawdzałes elektrolit tez ma znaczenie mozna zmiezyc specjalna miarka
jeszcze sprawdz napiecie przy starcie silnika jak jest duzy spadek to tez cele moga byc uszkodzone, sprawdzałes elektrolit tez ma znaczenie mozna zmiezyc specjalna miarka
www.ebay.de
www.auto.de
www.autoscout24.de
www.marktplaats.nl
www.devondst.nl
www.auto.de
www.autoscout24.de
www.marktplaats.nl
www.devondst.nl
Mam podobny problem, jak auto stoi 3/4 dni to kapa aku pada, aku mam nowy prąd ładowania 14,2V, tylko w moim przypadku wine ponosi radio, też mam dobre ale jednak, pobór prądu przy wyłączonym jest tak duży (0,8 A) że aku pada po 4 dniach, też zrobiłem sobie dodatkowy włącznik, pamięci oczywiście nie mam ale też problemy z zapalaniem się skończyły
[ Dodano: 2007-10-14 ]
[ Dodano: 2007-10-14 ]
nie naładował się ale prąd w celach wzbudził się w wystarczającym stopniu by rozrusznik zakręcił silnikiem, miałem identycznieKERAJNT pisze:pochodzil z 5góra dziesiec sekund i jak reka odjal niemozliwe zeby sie naladowal
Jak się nie da jak się da
najprościej podpiąć amperomierz pod aku, sprawdzić jaki jest pobór prądu, jeśli będzie zbyt duży, to należy po kolei wyjmować bezpieczniki i obserwować kiedy spadnie, w momencie spadku będziemy wiedzieć w którym obwodzie jest zbyt duży pobór i tu jest zabawa trzeba sprawdzić cały obwód chroniony wyjętym bezpiecznikiem
po podpięciu amperomierza zacznij od wyjęcia radia, z tego co wyczytałem na forum radio stanowi problem tego typu w 80% przypadków nie zależnie od producenta radioodtwarzacza, kolejne 10% to wadliwy lub źle zamontowany autoalarm a pozostałe 10% to instalacja,
ps. wejdź do auta pozamykaj wszystkie drzwi i zobacz czy w bagażniku nie pali się lampka, zawieszający się krańcowy też jest dość częstym problemem.
ps. wejdź do auta pozamykaj wszystkie drzwi i zobacz czy w bagażniku nie pali się lampka, zawieszający się krańcowy też jest dość częstym problemem.