Problem z rozruchem po krótkiej jeździe.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z rozruchem po krótkiej jeździe.
Problem pojawia się tylko podczas próby odpalenia auta po któtkiej jeździe 1-2 km gdy nie złapie jeszcze temperatury (trzeba kręcić 10-15razy). Gdy jest zimne albo rozgrzane to pali od razu. Problem jest chyba w elektryce bo myślałem, że to paliwo ale mam gaz i próbowałem rozruchu na gazie i jest to samo. Sukałem na forum i znalazłem tylko o wtryskiwaczu rozruchowym który mógłby nie działać ale mi to nie pasuje bo na LPG powinien wtedy palić. Może to czujniki ... ale które i gdze ich szukać. Napiszcie co myślicie. Moje auto golf 3, 1994, benzyna 1.4 + LPG, silnik ABD.
- toroblanco
- Nowicjusz
- Kontakt:
koledzy to nie swiece tez mam taki sam problemik wymieniłem swiece(NGK) przewody (NGK)nową kopułke i palec i dalej jest to samo.to musi byc jakiś czujnik tylko jaki?????????
Ostatnio zmieniony pn paź 15, 2007 23:34 przez norti11, łącznie zmieniany 1 raz.
Przy kolanku mam jeden czujnik na cztery wyjścia. W nowszych golfach III są chyba dwa czujniki bo jak kupowałem obudowę termostatu tę plastikową to są na dwa czujniki i dawałem zaślepkę. Oryginalna była na jeden. Ale ten czujnik jest u mnie chyba czarny.
[ Dodano: 17 Paź 2007 07:34 ]
Zabiorę się za wymianę tego czujnika, ale gdzie jest korek spustowy płynu. Muszę trochę opuścić zanim wyjmę czujnik żeby płyn mi się nie wylał. Napiszcie czy jest korek czy mam zdjąć węża z chłodnicy.
[ Dodano: 05 Lis 2007 12:49 ]
Wymieniłem wreszcie czujnik przy termostacie, ale to nie pomogło. Nadal po przejechsniu 1000m i zgaszeniu trzeba piłować żeby odpalić. Jak jest zimny (nawet zimą) albo rozgrzany to pali od razu. Jeśli ktoś miał podobne problemy proszę o info co robić?
[ Dodano: 17 Paź 2007 07:34 ]
Zabiorę się za wymianę tego czujnika, ale gdzie jest korek spustowy płynu. Muszę trochę opuścić zanim wyjmę czujnik żeby płyn mi się nie wylał. Napiszcie czy jest korek czy mam zdjąć węża z chłodnicy.
[ Dodano: 05 Lis 2007 12:49 ]
Wymieniłem wreszcie czujnik przy termostacie, ale to nie pomogło. Nadal po przejechsniu 1000m i zgaszeniu trzeba piłować żeby odpalić. Jak jest zimny (nawet zimą) albo rozgrzany to pali od razu. Jeśli ktoś miał podobne problemy proszę o info co robić?
Ostatnio zmieniony wt paź 16, 2007 16:01 przez kindlar, łącznie zmieniany 1 raz.