Duzo pali, na 20 litrach zrobilem nie cale 100 kilometrow
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
Może właśnie przywróciłeś działanie siłownika 3-położeniowego. Teraz możesz mieć niskie obroty i będziesz musiał wkręcać tą śróbkę na powrót aż do uzyskania prawidłowych wolnych. Jest tam jeszcze drugi zawór elektroczasowy, masa gaźnika, ogrzewanie kanału wzbogacania mieszanki, ogrzewanie bimetalu. Masę fotek i obrazków masz w necie poptrz sobie co to było.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
ok doki
a moze wiecie ??? znazlzlem w gazniku srubke normlanie jak zdiac obudowe filtra jest taka dluga rurka a nwiej srubka zmniejsza sie i zwieksza dawke powietrza jak krece wlewo daje wiecej powietrza i obroty spadaja a ja k ze spalaniem jak dam w lewo czyli weicje powietrza to boroty spadaja mniejsza a jak ze spalanie tez sie zmniejszy ??
- Paweł Marek
- V.I.P.
to jest śróba regulacyjna do ustawiania składu mieszanki. To powinno się na analizatorze spalin ustawić. A jak chgcesz na nosa to najpierw ją wykręć i oczyść koniec, potem wkręć moco aż ci silnik zacznie dygotać (uboga mieszanka) i wykręcaj z powrotem aż obroty staną się stabilne, ale z rury jeszcze nie śmierdzi. To tak mniej więcejbystry pisze:dluga rurka a nwiej srubk
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
ja miałem ten sam problem z golfem 1,6d w moim przypadku to oring pEkiL przy pompie paliwa i ropka sobie sączyła, ale tylko jak dawalem gazu. a wiec jak silnik chodzil normalnie a ja patrzyłem pod maske to nie działo sie nic, ale jak kumpel zaczoł mu gazowac to zaczoło leciec. przez taki wypadek stracilem bak paliwa w 200km ;]
- Paweł Marek
- V.I.P.
naprawiony
dzieki chlopaki za pomoc ale bylo t ak rozberalem gaznik przeczysiclym i wiecie co zauwazyle m kabelek przerwany byl od gaznika jakis hyab sterownik i cyka dziala juz wsio oki mnie pali duzo mnie hehe wiec sprawdzajcie dokladnie bo jeden kabelek moze napsuc zdrowia juz mam pasek rozzadu i napinacz wymienie w pponiedizlek i bede szalal :green_fuck: heh e jesio raz dzieki za pomoc
czejsc mam problem z gaznikiem nie wiem kto mi pomoze na gazie hodzi bomba b na paliwie odpali i zega go trzymac na obrotach i jest mulem i mam do wymiany podcicnienia w nim bo jak jade na gazie 150 i puszze gaz on jeszcze przez 20sexk zapierdyka i puzniej zwalnia
podzucie mi gdzie kupie gaznik
albo ktos go naprawi odp 510570339
podzucie mi gdzie kupie gaznik
albo ktos go naprawi odp 510570339