G60 dużo pali proszę o poradę
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
G60 dużo pali proszę o poradę
Witam wszystkich
problemem w moim g60 jest to że dużo pali (100pln=100km) a wiem ze tak nie ma byc bo jeszcze niedawno na wakacjach jak leciałem w traske to wychodziło mi 7-8 litrów na sto powiedzcie mi co może być przyczyną ???
dodam tylko co już było wymienione
sonda ntk z wtyczką
kata;lizator nowy bosal
zcujnik spalania tukowego bosch
czujnik temp niebieski eps
wiele razy byłen na analizatorze spalin i niby wszystko oki jednak dużo pali na co stawiacie
czekam na jakieś fajne pomysły
pozdrowinka
problemem w moim g60 jest to że dużo pali (100pln=100km) a wiem ze tak nie ma byc bo jeszcze niedawno na wakacjach jak leciałem w traske to wychodziło mi 7-8 litrów na sto powiedzcie mi co może być przyczyną ???
dodam tylko co już było wymienione
sonda ntk z wtyczką
kata;lizator nowy bosal
zcujnik spalania tukowego bosch
czujnik temp niebieski eps
wiele razy byłen na analizatorze spalin i niby wszystko oki jednak dużo pali na co stawiacie
czekam na jakieś fajne pomysły
pozdrowinka
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Wymień filtr paliwa i powietrza ale ja po wymianie robie 900 km jk jade oszczednie .
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
możliwości podpięcia pod vag nie ma g60-tka nie lączy się z żadnym kompem nawet w serwisie. Sprawność sondy lambda jest idealna reguluje książkowo. Czasami aut przydymia na czarno taka nie spaloną mieszanką.
co do filtra powietrza i paliwa mają zrbione ok 5000 tyś km ale sądze ze miały by aż taki wpływ
mojepodejżenie pada na czymik temperatury w dolocie z pontencjometrem tylko czy jest jakaśmożliwość zbadania tego czujnika
pozdrawiam
co do filtra powietrza i paliwa mają zrbione ok 5000 tyś km ale sądze ze miały by aż taki wpływ
mojepodejżenie pada na czymik temperatury w dolocie z pontencjometrem tylko czy jest jakaśmożliwość zbadania tego czujnika
pozdrawiam
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Jesli przykopci na czarno znaczy albo za bogata mieszanka (i tutaj trzeba sprawdzic regulator cisnienia paliwa o ile wszystkie powyzsze elementy sa sprawne) albo kompresor powoli konczy swoj zywot. Sprawdz ile laduje kompresor i bedziesz wiedziec od czego zaczac.Gitek pisze:możliwości podpięcia pod vag nie ma g60-tka nie lączy się z żadnym kompem nawet w serwisie. Sprawność sondy lambda jest idealna reguluje książkowo. Czasami aut przydymia na czarno taka nie spaloną mieszanką.
pozdrawiam
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
- barteKKK03
- V.I.P.
-
- Mały gagatek
Piszesz:
Chlopie filt powietrza po 5 tys. moze byc tak zarabany, ze silnik nie ma czym "oddychac"...
Zmien jak ci ktos radzil filtr powietrza i filtr benzynki i zobaczysz, jak sie moc zmieni... o spalaniu nie wspomne. Przeciez to prawie "O" roboty i koszty tez...
Chlopie filt powietrza po 5 tys. moze byc tak zarabany, ze silnik nie ma czym "oddychac"...
Zmien jak ci ktos radzil filtr powietrza i filtr benzynki i zobaczysz, jak sie moc zmieni... o spalaniu nie wspomne. Przeciez to prawie "O" roboty i koszty tez...
Czolem!
Wszystko jest trudne nim stanie się proste.
Wszystko jest trudne nim stanie się proste.
a jakie trasy dziennie pokonujesz? czy przypadkiem do pracy i z powrotem masz ok 5km? Jesli tak to spalanie moze byc ok bo jezdzisz przez caly czas na ssaniu. Moj golf latem pali w miescie 9.5l gazu a teraz zima ok 12-13l, oczywiscie jezdze do pracy i z powrotem odcinki 5km przez miasto. W trasie schodze do 8l przy spokojnej jezdzie