przejrzałem stare posty, ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi, mianowicie:
Silnik na LPG chodzi i pali bardzo dobrze ( zimny, ciepły, 30 czy -30 stopni ), natomiast na Pb:
- nie zapala, a jak się uda to obrotami szarpię i gaśnie
- na obroty się wkręca, po powrocie na jałowe gaśnie
- na ciepłym silniku po przełączeniu z LPG objawy jw.
Wyczytałem we wcześniejszych postach o resetowaniu komputera. Pomogło owszem, ale tylko na kilka dni. W związku z tym czy mam się nastawić na cotygodniowy reset kompa czy szukać innej przyczyny ??
A może rozłączenie akumulatora na godzinę nie wystarcza i muszę go resetować inaczej ??
nierówna praca silnika po raz kolejny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- toroblanco
- Nowicjusz
- Kontakt:
no dobra kolego musze to powiedzieć poraz 1000 któryś:
ja robiłem tak:
zdejmowałem klemę na noc
rano podłączałem i odpalałem na benzynie bez dotykania gazu i tak chodził na obrotach do załaczenia wentylatora i tak średnio taki reset pomagał na około miesiąc bo resety takie 1 godzinne to działały tylko 1 dzień
ja robiłem tak:
zdejmowałem klemę na noc
rano podłączałem i odpalałem na benzynie bez dotykania gazu i tak chodził na obrotach do załaczenia wentylatora i tak średnio taki reset pomagał na około miesiąc bo resety takie 1 godzinne to działały tylko 1 dzień
-
- Nowicjusz
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A instalacje LPG masz jaką: z komputerem, czy taką zwyklą? Bo jakby była z komputerem i uszkodzona sonda lambda, to miałbyś też problemy na LPG (tak przypuszczam).
Acha a co z pompą paliwa?
A samo paliwo to jak często tankujesz? Może już stare i za długo w baku a przyszła zima więc stąd te problemy?
Acha a co z pompą paliwa?
A samo paliwo to jak często tankujesz? Może już stare i za długo w baku a przyszła zima więc stąd te problemy?
Ostatnio zmieniony sob gru 15, 2007 10:37 przez kkasper, łącznie zmieniany 1 raz.