Problem z ręcznym w GTI.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z ręcznym w GTI.
W tamtym roku mialem u mechaników robiony ręczny, kupilis jakies reperaturk ido zacisków z tyłu i przez jakis czas reczny jako tako działał. Z tyłu mam nowe tarcze i klocki, i chodzi o to ze jak zaciagam ręczny "normalnie" to on czasami złapie mocno na jedno, czasmai mocno na 2, a teraz dość często, prawie juz zawsze, lapie ledwo co. ALE co zauwazylem ciekawego, Gdy wcisnę hamulec roboczy, i dopiero zaciągnie ręczny, i puszcze hamulec roboczy, wtedy ręczny trzyma jak szalony na oba koła. o Co tu chodzi ??? co w tych zaciskach siedzi ze tak dzialają :/ ???
ja kurde nie wiem co to jest, przeciez tam wszytsko chodzi te wyhajsterki się ruszają jak ciagne za linke dość sporo...
A co ciekawe, mam ztyłu nowe tarcze i klocki, a z przodu tylko klocki, a tarcze juz dośc cienkie, i jak wciskam hamulec roobczy, to najpeirw mi hamuje tył, poprostu czasami ejst to nei bezpieczne, bo na mokrym łapie najpierw tył i czasami wpadam w boczny poslizg...
A co ciekawe, mam ztyłu nowe tarcze i klocki, a z przodu tylko klocki, a tarcze juz dośc cienkie, i jak wciskam hamulec roobczy, to najpeirw mi hamuje tył, poprostu czasami ejst to nei bezpieczne, bo na mokrym łapie najpierw tył i czasami wpadam w boczny poslizg...
Kumpel miał problem z tylnym zaciskiem (potrafił "zostawać" na ręcznym ale przy lekkim ruszeniu dzwigienką "odskakiwał). Oddał zacisk do regeneracji. Było czyszczony i powymieniane uszczelnienia. Od tego czsu spokój. Te zaciski "syfią" się w środku robi się taka maź/brud.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
Kumpel był w zakładzie specjalizującym się w układach hamulcowych (tylko to robią) i zapłacił coś koło 60zł za zacisk ale on "przepłacił" bo dodatkowo miał urwany odpowietrznik i był rozwiercany.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
Nad ranem:
- daniel1960-74
- Nowicjusz
- Kontakt:
ja też mam problem tylko że u mnie nie ma już recznego wcale postanowiłem wymienić zaciski ale kupiłem od kolesia z krk i niestety też nie ma recznego więc teraz robie swapa i daje od mk4 wszystko pasi oprócz przewodu , linki , i dźwigni jutro po pracy zobacze co dalej
[ Dodano: 16 Gru 2007 12:46 ]
jak się uda to bedą dwa komplety zacisków do mk2 gti na sprzedaż bo chyba wiem jak reczny naprawić ale najpierw jedno potem drugie sie zobaczy
[ Dodano: 16 Gru 2007 12:46 ]
jak się uda to bedą dwa komplety zacisków do mk2 gti na sprzedaż bo chyba wiem jak reczny naprawić ale najpierw jedno potem drugie sie zobaczy
hmm, a mi jakos sie ostatnio polepszyły i łapia lepiej troszke, a co ciekawego wlasnie to to, ze gdy wcisne hamulec roboczy, a poitem zaciagne reczny to trzyma na zabój
Jak juz zrobisz te zaiciski od mk4 to napisz jak to zrobiles, jak to przebiegało..i jak sobie po radziles z tymi linkami itd.
Taka mala fotoporada
pozdro
Jak juz zrobisz te zaiciski od mk4 to napisz jak to zrobiles, jak to przebiegało..i jak sobie po radziles z tymi linkami itd.
Taka mala fotoporada
pozdro
- daniel1960-74
- Nowicjusz
- Kontakt: