Nieotwierajace sie drzwi, klamka, co wymienic?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nieotwierajace sie drzwi, klamka, co wymienic?
Pewnego mroznego dnia, nie dalo sie otworzyc drzwi pasazera z zewnatrz. Pociagnieta dzwigienka zrobila tylko: cęęęk... i koniec
Drzwi mozna otwierac tylko z wewnatrz, (lepiej zeby druga klamka sie nie popsula bo zostaje mi tylko bagaznik:)
Czy mam wymienic cala klamke z wkladem zamka, czy tylko jakas sprezynke ?
Moze mial ktos podobny problem? a moze ma ktos od razu potrzebna czesc?
Golfik 2 z 86r.
Pozdrawiam i prosze o pomoc
Drzwi mozna otwierac tylko z wewnatrz, (lepiej zeby druga klamka sie nie popsula bo zostaje mi tylko bagaznik:)
Czy mam wymienic cala klamke z wkladem zamka, czy tylko jakas sprezynke ?
Moze mial ktos podobny problem? a moze ma ktos od razu potrzebna czesc?
Golfik 2 z 86r.
Pozdrawiam i prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony pn gru 17, 2007 11:27 przez hubbit, łącznie zmieniany 1 raz.
poniewaz droga jest celem
dokładnie... najlepiej kupić nową klamkę i włożyć stary wkład.
Jak będziesz przekładał stary wkład to uważaj na sprężynki i małe elementy żeby nic nie pogubić i nie pomieszać
koszt kompletu klamka, wkład, kluczyki... grosze... na allegro można kupić jeśli nie chce Ci się do sklepu chodzić
np. http://www.allegro.pl/item283270023_vw_ ... _nowa.html
Jak będziesz przekładał stary wkład to uważaj na sprężynki i małe elementy żeby nic nie pogubić i nie pomieszać
koszt kompletu klamka, wkład, kluczyki... grosze... na allegro można kupić jeśli nie chce Ci się do sklepu chodzić
np. http://www.allegro.pl/item283270023_vw_ ... _nowa.html
Ostatnio zmieniony pn gru 17, 2007 00:30 przez sle, łącznie zmieniany 1 raz.
dekoracje weselne, florystyka -> prv
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
hubbit, nie kupuj tych klamet tanich!!! proponowałbym troske dołozyc i powiedzmy za 30 zł kupic orygianl uzywke, na pewno dluzej wytrzyma niz te tanie zamienniki, nie bedzie miala za 2 tygodnie luzu. Mialem juz dwie takie klamki, ale po tygodniu zaczely sie problemy z otwarciem auta, coraz mocniej musialem naciskac , az w koncu prawie musialem wyrywac drzwi. zmienilem na oryginal , wprawdzie uzywke , ale wyczyscilem , nasmarowalem i smiga juz 2 zime bez problemu . Palcem jednym otwieram drzwi.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Kup nową klamkę. Ja kupowałem nowe podróby i zdają egzamin. Pamiętaj o jednym. Jak będziesz wyciągał wkład zamka to KONIECZNIE Z WłOżONYM KLUCZYKIEM. Bez niego wylecą zapadki.Smarowanie - jakiś naprawdę dobry smar (użyłem delikatnego do wiertarek Hilti). Nie zamarza nic, kluczyk chodzi miękko, żadnych problemów.hubbit pisze:Czy mam wymienic cala klamke z wkladem zamka, czy tylko jakas sprezynke ?
Dzieki za pomoc, chyba skusze sie na uzywke. A dokladniej jak mam to zrobic?co po kolei rozkrecac i jak? Wiem juz ze klucz ma byc wlozony... Czy zdjac tapicerke?
Przepraszam ze tak sie dopytuje jak idiota, ale jestem laikiem przynajmniej jesli chodzi o klamki
Moze ktos ma taka klamke?
Przepraszam ze tak sie dopytuje jak idiota, ale jestem laikiem przynajmniej jesli chodzi o klamki
Moze ktos ma taka klamke?
poniewaz droga jest celem
Szarpanie się na nową taką co ja wskazałem dla przykładu albo kolega sevek ze sklepu to nie wiem czy to jakieś "szarpanie" bo to tylko 10-11 złotych. Ciekawe czy oryginalną używaną byś kupił taniej
Ja mam właśnie taką za te 11PLN i jak na razie działa no i pasowała, bo to przecież do tego autka. Jak chcesz to np możesz się umówić w sklepie, że gdyby Ci nie pasowała jednak to ją wymienisz albo oddasz.
Pamiętaj, że przy wymianie jak zdecydujesz sie na przełożenie starego wkładu to uważaj na drobne elementy
Ja mam właśnie taką za te 11PLN i jak na razie działa no i pasowała, bo to przecież do tego autka. Jak chcesz to np możesz się umówić w sklepie, że gdyby Ci nie pasowała jednak to ją wymienisz albo oddasz.
Pamiętaj, że przy wymianie jak zdecydujesz sie na przełożenie starego wkładu to uważaj na drobne elementy
dekoracje weselne, florystyka -> prv
dokładnie tak, zrób jak podpowiada kolega bodzio_j i wszystko będzie gitbodzio_j pisze:Kup nową klamkę. Ja kupowałem nowe podróby i zdają egzamin. Pamiętaj o jednym. Jak będziesz wyciągał wkład zamka to KONIECZNIE Z WłOżONYM KLUCZYKIEM. Bez niego wylecą zapadki.Smarowanie - jakiś naprawdę dobry smar (użyłem delikatnego do wiertarek Hilti). Nie zamarza nic, kluczyk chodzi miękko, żadnych problemów.hubbit pisze:Czy mam wymienic cala klamke z wkladem zamka, czy tylko jakas sprezynke ?
[ Dodano: 17 Gru 2007 11:20 ]
http://www.intercars.com.pl/show_str.ph ... _filia=542
powyżej masz namiary na Intercars w Poznaniu, mają naprawdę dużo części i w dobrych cenach, sam kożystałem kilka razy