problem z elektrycznymi szybami

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

przemo251
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

problem z elektrycznymi szybami

Post autor: przemo251 » pn gru 24, 2007 14:51

Witam! Dzisiaj chciałem otworzyć kluczykiem drzwi, i centralny ledwo co otworzył wszystkie drzwi, natomiast wszystkie szyby otworzyły się i nie chcą się teraz zamknąć-ani w jedną ani w drugą stronę-dodam jeszcze że musiałem wracać do domu 20km z otwartymi szybami...koszmar. :panna: Teraz zamknąłem drzwi przez centralny, ale nie chcą się otworzyć (pompa od centralnego zamka działa bo buczy), no a drzwi nie chcą się zamknąć. Czy coś mogło się stać z zamkiem w drzwiach od strony kierowcy??Czytałem kiedyś że tam są jakieś mikroczujniki. Pomóżcie.

mmmmat
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: mmmmat » pn gru 24, 2007 15:16

sciagnij kleme z akku na 15 min moze pomoze

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn gru 24, 2007 15:30

to że buczy a nie działa znaczy że pęknął gdzieś wężyk, najczęściej w złączkach dzrwiowych lub klapy wężyk. Albo też pęknął któryś kabel sterujący w złączkach drzwiowych. Próbuj czy central działa po wciśnięciu przycisku dzrwi kierowcy

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”