Brak ladowania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Brak ladowania
Witam nie mam ładowania w swoim vw. nie chce wymieniac odrazu całego alternatora. martwi mnie jedno po przekreceniu zapłonu powinna sie swiecic kontrolka akumulatora a mi sie nie zapala (moze to byc spowodowane spaleniem kontroli ale nie sadze) łądowania nie ma wogle. piszcie jak wiecie co robic
Ostatnio zmieniony sob maja 26, 2007 12:22 przez Daneqq, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adrian1980
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam dokładnie ma to samo . Kontrolka mi sie nie świeci (niewykluczone że dioda spalona) i oczywiście nie ma ładowania , na włączonym i wyłączonym silniku i naładowanym aku 12,1V jak włączę światła jeszcze mniej 11,7 .Wyjąłem regulator ale nie wiem jak go sprawdzić , szczotki po wciśnięciu wystają na 3,5mm a druga na jakieś 4,5 (chyba nie są nadmiernie zużyte bo rogi szczotek jeszcze nie są wytarte). Musze jeszcze sprawdzi przewody i połączenia. Zaczęło sie to dosłownie z dnia na dzień jak tylko przymrozki złapały kilka dni temu i praktycznie co dzień muszę ładować aku.
[ Dodano: 01 Sty 2008 15:44 ]
Znaleziony winny . Wymieniłem regulator napięcia i wszystko jest OK koszt takiego regulatora to 30zł i dostępny był od ręki w sklepie
[ Dodano: 01 Sty 2008 15:44 ]
Znaleziony winny . Wymieniłem regulator napięcia i wszystko jest OK koszt takiego regulatora to 30zł i dostępny był od ręki w sklepie