Włączanie i wyłączanie wycieraczki tylnej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Włączanie i wyłączanie wycieraczki tylnej
Witajcie
Mam taki zastanawiający problem z tylną wycieraczką a mianowicie jej wyłączaniem
Gdy chce przetrzeć tylną szybę naciskam krutko na cięgno wycieraczek w kierunku deski i wycieraczka zrobi jeden cykl i przerwa i potem następne
Wyłączyć sie niechce sama tylko chodzi do momentu jak nie zgasze silnika.
Pomużcie jak to ustrojstwo wyłączyć podczas jazdy
Mam taki zastanawiający problem z tylną wycieraczką a mianowicie jej wyłączaniem
Gdy chce przetrzeć tylną szybę naciskam krutko na cięgno wycieraczek w kierunku deski i wycieraczka zrobi jeden cykl i przerwa i potem następne
Wyłączyć sie niechce sama tylko chodzi do momentu jak nie zgasze silnika.
Pomużcie jak to ustrojstwo wyłączyć podczas jazdy
-
- Ma gadane
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- patryk2340
- Carpe Diem
- Kontakt:
ja też często miałem problemy z wyłączeniem wycieraczki tylnej. w końcu jednak rozgryzłem system . aby się wyłączyła trzeba (jeszcze przed włączeniem jej) szybko dwa razy nacisnąć manetkę od siebie (raz aby ją normalnie włączyć i zaraz szybko drugi raz, by się wyłączyła po jednym cyklu). Jest też duga opcja. Jeżeli wycieraczka pracuje i powtarza cykl co jakieś kilka sekund, to trzeba raz nacisnąć manetkę w momencie, gdy wycieraczka zaczyna pracę w jedną stronę. Gdy juz wraca to nic nie da. Wiem że to troche zawiłe, ale u mnie działa pozdro
- CzapCzap
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Cos takiego mam i ja w mk3 , takze zgadza siepatryk2340 pisze:ja też często miałem problemy z wyłączeniem wycieraczki tylnej. w końcu jednak rozgryzłem system . aby się wyłączyła trzeba (jeszcze przed włączeniem jej) szybko dwa razy nacisnąć manetkę od siebie (raz aby ją normalnie włączyć i zaraz szybko drugi raz, by się wyłączyła po jednym cyklu). Jest też duga opcja. Jeżeli wycieraczka pracuje i powtarza cykl co jakieś kilka sekund, to trzeba raz nacisnąć manetkę w momencie, gdy wycieraczka zaczyna pracę w jedną stronę. Gdy juz wraca to nic nie da. Wiem że to troche zawiłe, ale u mnie działa pozdro
- Paweł Marek
- V.I.P.
jak wycieraczka chodzi czasowo naciśnij dwa razy a nie raz. Zatrzyma się.master_graphic pisze:ale jak dobrze pamiętam to już probowalem naciskac ponownie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Podłącze sie. A jak komys przestała w ogóle działac. Działała ale po ntych mrozach mój stary ją załatwił. W ogóle nie ma reakcji na włączenie. Została w pozycji takiej jakby sie troche (mało) ruszyła i stanęła. Co moze byc. Jest jakis bezpiecznik tylko od tylnej wycieraczki (który) a moze silniczek padł?
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
- Paweł Marek
- V.I.P.
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Czyli myslisz ze sie złamał bodajrze tam co są te gumowe "rurki" miedzi dachem a klapą tak??
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
Kolego, może być kilka przyczyn nie działania wycieraczki. Silnik sprawdż na krótko (wepnij + i - w kostkę na klapie). Mógł sie spalić silniczek jak pióro przymarzło do szyby. Sprawdź też kable w łączniku między budą a klapą- lubią sie uksywać. Wycieraczka jest na przekaźniku-jeśli masz golfika po 89r to w drugim gnieździe w górnym rzędzie.