Problem ze wspomaganiem.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- wojtinho10
- Mały gagatek
- Kontakt:
Problem ze wspomaganiem.
Otóż problem jest następujący: gdy skręcam koła na postoju to obroty silnika nie zmieniają się, ale gdy dokręcę na maksa to zaczynają spadać(dzieje się tak zarówno w prawo, jak i w lewo), na postoju w sumie mały problem, ale gorzej jest w trakcie jazdy, tzn. gdy dojeżdżam do krzyżówki wciskam sprzęgło i kręcę kierownicą to auto potrafi zgasnąć
Zajrzałem do zbiorniczka z płynem i okazało się, że jest poniżej minimum(płyn czerwony), kupiłem dziś więc czerwony i zalałem do stanu, ale gdy wracałem do domu problem nie ustał.Sam już nie wiem, czy pompa od wspomagania się *******(ale wtedy chyba wogóle kiera nie chciała by chodzić a ona tylko na maksymalnym skręcie obciąża silnik).Co z tym zrobić ?
Pozdrawiam.
[ Dodano: 13 Sty 2008 22:04 ]
To jak wiecie w czym problem ?
Zajrzałem do zbiorniczka z płynem i okazało się, że jest poniżej minimum(płyn czerwony), kupiłem dziś więc czerwony i zalałem do stanu, ale gdy wracałem do domu problem nie ustał.Sam już nie wiem, czy pompa od wspomagania się *******(ale wtedy chyba wogóle kiera nie chciała by chodzić a ona tylko na maksymalnym skręcie obciąża silnik).Co z tym zrobić ?
Pozdrawiam.
[ Dodano: 13 Sty 2008 22:04 ]
To jak wiecie w czym problem ?
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Proponowal bym zmienić płyn na zielony koledzy pisali w postach że to może być jego wina ziel ma inne parametry jest lepszy
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- Robert31
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witaj dokładnie proponuje zrobic tak jak napisał mój przedmówca -wymien płyn na zielony charakteryzuje sie on innymi współczynnikami a przede wszystkim jest zalecenym płynem przez grupe VW-pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn sty 14, 2008 10:42 przez Robert31, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]Robert-Koszalin[/b]
- wojtinho10
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
wojtinho10, to nic z tych rzeczy, coś jest nie tak z podtrzymywaniem obrotów przez silnik w chwili kiedy pompa wspomy stawia mu opór, a musi stawiać jak kręcisz kołami. Więc radze zostaw wspomę w spokoju, zajmij się diagnostyką silnika.
Ponadto nie odpowietrza się wspomy kręcąc kiera na postoju. robi się to tylko jak opróżniłeś układ z płynu a ty go jeszcze masz.
Gdybyś zalewał na nowo: zapal na króciótko silnik i wyłącz. Następnie dolej dozbiorniczka płunu jeśli potrzeba. Następnie zapal ponownie i wykonaj po jednym pewłnym skręcie kierą w obie strony. Jeszcze raz dolej płunu jak miarka wskazuje. Pojeździj trochę, sprawdź ostatni raz poziom płynu i tyle.
Ponadto nie odpowietrza się wspomy kręcąc kiera na postoju. robi się to tylko jak opróżniłeś układ z płynu a ty go jeszcze masz.
Gdybyś zalewał na nowo: zapal na króciótko silnik i wyłącz. Następnie dolej dozbiorniczka płunu jeśli potrzeba. Następnie zapal ponownie i wykonaj po jednym pewłnym skręcie kierą w obie strony. Jeszcze raz dolej płunu jak miarka wskazuje. Pojeździj trochę, sprawdź ostatni raz poziom płynu i tyle.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- wojtinho10
- Mały gagatek
- Kontakt:
Podziałało kiera chodzi o wiele lżej, aż się zdziwiłem obroty jeszcze delikatnie spadają ale nie ma już porównania z tym co działo się wcześniej, być może że jeszcze się do końca nie odpowietrzył.rakczek pisze:Ale najpierw odpowietrz uklad. Tzn przy zgaszonym silniku przy odkreconym zbiorniczku pokrec troche kier w lewo i prawo kila razy.... u mnie pomoglo.
Myślę, że te problemy ze wspomaganiem to nie tyle wina płynu, co zapowietrzonego układu.
Pozdrawiam.