Witam.
Ostatnio jak rozbierałem zamek w klapie od bagażnika to zauważyłem, że mam małe pęcherzyki rdzy przez cała długość klapy. Postanowiłem to wyczyść i zamalować środkiem antykorozyjnym. Czy w klapach Mk IV są takie małe dziurki? Na końcach klapy mam je zatkane jakąś gumką chyba oryginalnie a prawie na środku klapy jest dwie dziurki bez żadnych końcówek ? Czy to jest do odprowadzania wody z klapy ? Nie wiem czy mogę je zamalować tym środkiem żeby ich nie zatkać.
Proszę o jakieś rady pozdrawiam Konrad.
Klapa bagażnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Witam,
I ja mam to samo. Mam rdzę na rancie przy klamce, jak również na całej długości zgrzewu bagażnika. Cóż, myślałem że jak cały samochód jest ocynk to rdzy nie będzie. A tu niespodzianka. Co w tej materii można zrobić, bo kompletnie na tym się nie znam. Słyszałem, że są takie farby, którymi maluje się rdzę, a ta następnie pod spodem wyjada rdzę. Czy ktoś może o takiej farbie słyszał?
Będę wdzięczny za każdą pomoc.
Pozdrawiam
I ja mam to samo. Mam rdzę na rancie przy klamce, jak również na całej długości zgrzewu bagażnika. Cóż, myślałem że jak cały samochód jest ocynk to rdzy nie będzie. A tu niespodzianka. Co w tej materii można zrobić, bo kompletnie na tym się nie znam. Słyszałem, że są takie farby, którymi maluje się rdzę, a ta następnie pod spodem wyjada rdzę. Czy ktoś może o takiej farbie słyszał?
Pozdrawiam
Ja mam tak samo jak wy w moim MK IV, własnie kupiłem sobie Hamerajd w kolorze nadwozia do rdzy w półmacie, pęcheżyk oczyszcam, odtłuszczam nanosze cienkie 2 warstwy, nastepnego dnia nanosze na nia farbe w kolorze nadwozia i po kłopocie. We wczesniejszym Golfie tak robiłem i spod tej farby przez 3 lata nic nie wyszło, teraz juz nie wiem bo autka juz nie mam.szalonykon pisze:Witam,
Pozdrawiam
-
- Użytkownik
- Kontakt: