Włącznik od świateł i podświetlenie kabiny....
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Włącznik od świateł i podświetlenie kabiny....
Witam wszystkich mam mały problemik ponieważ jutro rano mam wyjazd w dość długą trase i wracam dopiero w czwartek , a jak to w dwójkach bywa niemam podświetlenia licznika i konsoli, wyciorałem włacznik od świateł mam go przed sobą ,ogladam i wyglada cało poza tym ze gdzieniegdzie troszke osmolone metalowe elementy , jednak nigdzie niewidze zadnego przerwania tego drutu w środku ani nic , co ulega uszkodzeniu w tych włącznikach?? potrzebuje mieć podświetlony licznik na tą trase xD dodam ze to włącznik od tej instalacji co ma awaryjne w kolumnie bo mam drugi od starszego ttypu i niepasuje:(
-
- Użytkownik
- Kontakt:
-
- Użytkownik
- Kontakt:
- Reporterek
- Ma gadane
-
- Użytkownik
- Kontakt:
rozbieralem wąłcznik i w nim wszystko ok , wyczysciłem go zmontowalem i dalej nic , podświetlenie na nim jest(jest podświetlany) ale na niczym innym , wziolem 2 male krótkie kabelki i zwierałem pokolej styki od kostki do włącznika i swiatła mijania sie włączaja ale oświetlenie kabiny dalej nie, nawet przy wąłczonych mijania juz sam nie wiem , na szczescie wyjazd sie opóźnił ide zaraz do garażu kombinowac sprawdze miernikiem czy napięcie wogóle idzie na te styki od ściemniacza.. i wogóle to własnie zauważyłem ze jak zapalniczke wkłądam mocniej zeby sie grzala to przepala bezpiecznik:\
[ Dodano: 09 Sty 2008 20:11 ]
Usterka juz jest przeszłością najśmieśniejsza była przyczyna xD bezpieczniki które były zamontowane w mojej skrzynce wygladały na sprawne (niespalone) a jednak były uszkodzone xD dzisiaj spaliłem pare i postanowilem wymienić wszystkie;D a tu wszystko gra i hula:D
[ Dodano: 09 Sty 2008 20:11 ]
Usterka juz jest przeszłością najśmieśniejsza była przyczyna xD bezpieczniki które były zamontowane w mojej skrzynce wygladały na sprawne (niespalone) a jednak były uszkodzone xD dzisiaj spaliłem pare i postanowilem wymienić wszystkie;D a tu wszystko gra i hula:D
Ostatnio zmieniony śr sty 09, 2008 14:51 przez Gacu16, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
- MrUkAs
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mam taki problem po wlaczeniu swiatel nie zapalaja sie swiatla mijania tylko postojowe. Musze sprawdzac swiatlami dlugimi czy sie zapalily mijania. Po wylaczeniu i wlaczeniu swiatel niekiedy zapala sie mijania, niekiedy musze to powtorzyc kilkakrotnie. Jak juz sie zapala to sie swieca...Co sprawdzic?
www.SportCom.PL