skręt kierownicy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

tomkaro
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

skręt kierownicy

Post autor: tomkaro » pn sty 28, 2008 15:24

mam taką sprawe otóz chodzi mi o skret kierownicy tzn koła sa prosto - skręcam w prawo i kiera robi niecałe 1,5 obrotu.... koła sa prosto - kiere skręcam w lewo i robi niecałe 2 obroty czy to normalne ? ? mozna samemu to wyregulaowc czy jechac do goscia od zawieszenia ? ? ? dodam ze jak skrece na maksa kierą w lewo to lekko mi chaczy prawe przednie koło o nadkole.. jak by co to mk III silnik 1.8 ABS GT

pablo2303
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: pablo2303 » pn sty 28, 2008 15:33

tomkaro pisze:skręcam w prawo i kiera robi niecałe 1,5 obrotu.... koła sa prosto - kiere skręcam w lewo i robi niecałe 2 obroty czy to normalne ?
nie powinno tak być, coś z geometrią nie tak, a właściwie chyba ze zbieżnością. Najlepiej pojechać do stacji kontroli ustawić geometrie lub tylko zbieżność, tylko powiem Ci z doświadczenia że niektórym nie chce się tego robić!!

tomkaro
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: tomkaro » pn sty 28, 2008 15:39

powiem tak ze wymieniałem sprezyny na przodzie i była robiona geometria ... wiec juz sam nie wiem.. narazie musi tak byc ale na wiosne chce wymienic spreżyny obniżające i moze wtedy to zrobie pozomnie ..

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”