Czy po wymianie płynu od wspomy będzie lepiej działać?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy po wymianie płynu od wspomy będzie lepiej działać?
Witam.... gdy wymienie płyn od wspomagania to możliwe że układ bedzie lepiej działał?
Re: Czy po wymianie płynu od wspomy będzie lepiej działać?
będzie lepiej działać bo stary płyn jest już przepracowany co świadczy o jego zużyciuTomiTT pisze:Witam.... gdy wymienie płyn od wspomagania to możliwe że układ bedzie lepiej działał?
- Paweł Marek
- V.I.P.
jest to bardzo mało prawdopodobne, ale co szkodzi spróbować?TomiTT pisze:Witam.... gdy wymienie płyn od wspomagania to możliwe że układ bedzie lepiej działał?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
zerknij temat obok swojego, poza tym było wiele razy na forumi używaj szukajki, jest niedziela gęsto się robi na forum, a temat był wiele razy opisyawany.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Tak samo zrobiłem kilka miesięty temu i uklad chodził nieco lżej i znacznie ciszej. Także zalałem zielony Febi jak VW zalewa fabrycznie, ale zastanawia mnie to, bo korek mam czarny, niektórzy na forum mówią żeby zielony płyn lać jak ma się zielony korek.danioo pisze:Spuść stary płyn, zalej nowy, przejdź się (z 50km), pokręć kołami.
Spuść to co wlałeś ostatnio i zalej znowu nowy płyn.
Pozdrawiam.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Wlałem 2 razy zielony. Po kilku miesiącach wspomaganie znów czczęło cicho zgrzytać przy kręceniu, ale nie wiem czy to z wyny płynu, może już pompa słaba, bo kręci się i tak znacznie ciężej niż u kolegi w starszym MK3 AAZ. Ja się tym nie przejmuję, bo wszystko działa, a w razie czego i tak pompy są dość tanie