1-3-4-2indyk pisze:a orientuje sie ktos jaka jest kolejnosc zaplonu ?
auto 'strzela' przy przyspieszaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
rozebralem aparat zaplonowy i zmierzylem napiecie w srodkowym przewodzie (czujnik Halla) i niby jest 11.45 V po przekreceniu iskra przeskakuje.. wiec chyba dobrze dziala? I teraz nie wiem co dalej... :/
[ Dodano: 13 Lut 2008 13:02 ]
odpalilem auto dzis, i doszedlem do wniosku ze nie chodzi nawet na 3 cylindrach tylko na dwoch :/ Mysle zeby kupic nowe kable wysokiego napiecia i zobaczyc czy cos pomoze.. Mojemu znajomemu na 'strzelanie' pomoglo wymiana listry wtryskowej, co sadzicie?
edit:
przemienilem kablke wysokiego napiecia zeby specjalnie byly podlaczone zle i jaki efekt? Chodzi dokladnie tak samo jak byly 'dobrze'. Czyli prawdopodobienstwo ze to kable sa zle jest dosc duze..
[ Dodano: 13 Lut 2008 13:02 ]
odpalilem auto dzis, i doszedlem do wniosku ze nie chodzi nawet na 3 cylindrach tylko na dwoch :/ Mysle zeby kupic nowe kable wysokiego napiecia i zobaczyc czy cos pomoze.. Mojemu znajomemu na 'strzelanie' pomoglo wymiana listry wtryskowej, co sadzicie?
edit:
przemienilem kablke wysokiego napiecia zeby specjalnie byly podlaczone zle i jaki efekt? Chodzi dokladnie tak samo jak byly 'dobrze'. Czyli prawdopodobienstwo ze to kable sa zle jest dosc duze..
Ostatnio zmieniony śr lut 13, 2008 14:11 przez indyk, łącznie zmieniany 1 raz.