predkosc max 100 km/h :/

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

indyk
Nowicjusz
Nowicjusz

predkosc max 100 km/h :/

Post autor: indyk » czw lut 14, 2008 16:34

Witam,

Auto po wymianie swiec, kopulki, palca, uszczelnieniu uklady dolotowego stracilo calkowicie moc(przed wymiana mialo moc ale strzelalo w kolektor). Sprawdzalem czujnik halla po rozkreceniu aparatu zaplonowego i jest prad gdy sie kreci. Wczesniej strzelalo gdy mialo wieksze obroty a teraz niedosc ze strzela to nie chce jechac powyzej 100km/h. Silnik 2.0 gti + lpg . W tym momencie jest bezradny.. Jakies sugestie?
Ostatnio zmieniony czw lut 14, 2008 16:36 przez indyk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Post autor: grandi » czw lut 14, 2008 17:00

Zapłon do ustawienia

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

indyk
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: indyk » czw lut 14, 2008 19:54

to prawda ze recznie nie da sie ustawic w tym golfie ?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw lut 14, 2008 19:58

da sie w 2E, nie da się w ADY, AGG, napisz co masz ( to się nazywa precyzowanie tematu - bez tego pomoc niemożliwa)

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

indyk
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: indyk » czw lut 14, 2008 23:55

Mam silnik 2E. Ale powiedzcie mi panowie czego to moze byc wina (chodzi mi o strzelanie w kolektor i brak mocy). Kolega mial podobny problem (ze strzelaniem) w vectrze i gazownik kazal zmienic listwe wtryskowa, zmienil i mowi ze calkiem inny samochod.. Jak wyregulowac dobrze ten zaplon ?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt lut 15, 2008 00:22

sam się nie przestawił, chyba że kręciłeś aparatem zaplonowym. tu trzeba wszystko po kolei. bo takie objawy to dość typowe dla wadliwego ukladu zapłonowego, twiedzisz że pozmieniałeś kable, palec. Zapłon ustawiasz na 6 stopni jak większość silników vw. zajrzyj pod maskę pociemku czy iskra nie ucieka gdzieś. Od strzelania mogła opaść przepływka. trudno wskazać konkretną przyczynę.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

indyk
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: indyk » pt lut 15, 2008 17:34

no wlasnie dzis tata ustawil zaplon zgodnie z ebookiem dostepnym na naszym forum- roznica zauwazalna- auto chodzi lepiej, jest mocniejsze i nie strzela ale i tak da sie odczuc brakujaca moc (slabiej przyspiesza). Teraz to ja juz nie wiem, czy zaplon trzeba ustawic u jakiegos fachowca? czy to wina czegos innego..?

Awatar użytkownika
Mis
Forum Master
Forum Master

Post autor: Mis » pt lut 15, 2008 17:44

indyk pisze:wlasnie dzis tata ustawil zaplon zgodnie z ebookiem

to jak ustawiles zgodnie z ksiazka, to mozesz teraz go lekko korygowac aby osoagnac jak najlepszy efekt. Kazdy silnik jest inny wiec nalezy takie rzeczy ustawiac pod konkretny silnik. Moze spobuj bardziej wyprzedzic zaplon.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt lut 15, 2008 18:50

indyk pisze:no wlasnie dzis tata ustawil zaplon zgodnie z ebookiem dostepnym na naszym forum- roznica zauwazalna- auto chodzi lepiej, jest mocniejsze i nie strzela ale i tak da sie odczuc brakujaca moc (slabiej przyspiesza). Teraz to ja juz nie wiem, czy zaplon trzeba ustawic u jakiegos fachowca? czy to wina czegos innego..?
silnik 2E jest tolerancyjny, nawet spore przestawienie zapłonu nie spowoduje wyraźnego sadku mocy. Szukaj przyczyny gdzie indziej. Radzę ci zacząć od przepływki.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”