PILNE. Jak odłączyć brzęczyk w desce rozdz. w mk3???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
PILNE. Jak odłączyć brzęczyk w desce rozdz. w mk3???
Mam taki sam poroblem jak inni, że samochód jak się rozgdzeje to przy 2,5 tys obrotów piszczy i mryga - ciśnienie oleju mam ok, wymieniłem czujniki i teraz już nie mruga lampka ale czasem da o sobie znać brzęczyk a jadę w długą trasę za 24 h i nie chcę żeby mnie to wkurzało. Czy ktoś wie jak odłączyć ten brzęczek i czy w ogóle to możliwe??? I chodzi mi tylko o to bo o samym piszczeniu i o tej usterce wiem wszystko i nic ))) Dziękuję
Ok jasne Dziękuję Ci bardzo widzę że jest tu ktoś konkretny. Bo chodziło mi właśnie o to czy zewrzeć do masy 1 czy 2 czujniki tylko mam jeszcze jedno pytanie - który czujnik powoduje to piszczenie ten od wysokiego ciś. czy od niskiego ciśnienia???
[ Dodano: Sro Wrz 07, 2005 10:23 ]
Wie ktoś który czujnik jet od brzęczyka??
[ Dodano: Sro Wrz 07, 2005 10:23 ]
Wie ktoś który czujnik jet od brzęczyka??
ok spradzę tak jak mówisz. Powiedz mi jeszcze jak to będę robić to jakie są tego objawy na desce rozdzielczej . Lampka będzie migać?? A jak zewrze do masy zły czujnik co się będzie dziać?? Bo kurdę nie będę miał czasu testować po mieście a jadę w nocy w doś długą trasę i nie będę tego naprawiać po ciemku
- Golf GTi
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
zrob tak ,jak to chcesz najszybciej sprawdzic, przekrec zaplon -ale nie zapalaj auta , jak dasz mase na czujnik od kontroli to zgasnie przy przykreconym zaplonie[ to jest zly czujnik] , wtedy 2 dajesz mase , a kabelek od poprzedniego podlanczasz tam gdzie byl czyli do czujnika od kontrolki , rozuniesz o co chodzi , najlepiej zeby ktos siedzial w aucie zeby ci powiedzal czy komtrolka zgacnie czy nie , pamietaj jak zmasujesz i komtrolka zgasnie przy przekreconym zaplonie to jest nie ten czujnik , wtedy podlanczasz ten 2 i problem rozwiazany
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: