Regulacja mieszanki. Gdzie jest ta sruba?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Regulacja mieszanki. Gdzie jest ta sruba?
Witam! Pytanie jak w temacie. Mam golfa mk II 1.3 benz. na gazniku Pierburg 2e3. W ktorym miejscu reguluje sie sklad mieszanki bo samochod pali mi z 15 l na 100 km a palil 7-8 litrow!
Jakby ktos mogl wrzucic jakies zdjecie gdzie jest ta sruba to bede bardzo wdzieczny
Jakby ktos mogl wrzucic jakies zdjecie gdzie jest ta sruba to bede bardzo wdzieczny
Ostatnio zmieniony ndz lut 24, 2008 22:54 przez Mrozu23, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dyziu14021991
- Ma gadane
- Kontakt:
To znaczy że w złym momencie cyklu pracy silnika pojawia się iskra na świecach ...Mrozu23 pisze:Co to znaczy zle ustawiony zaplon? Bo nie znam sie az tak na samochodach.
koledzy mają rację, dorzucę jeszcze swoje trzy grosze :
jeśli stało ci się nagle - to wielce prawdopodobna przyczyna to że coś pękło - np. podstawa pod gaźnikiem - taka gumowa uszczelka między gaźnikiem a kolektorem dolotowym do cylindrów, albo jakiś wężyk od podciśnienia - czyli wychodzący z dolnej części gaźnika - poniżej przepustnicy ... napisz czy masz jakieś inne objawy, jak zapala zimny/ciepły silnik czy są kłopoty z utrzymaniem biegu na luzie bez gazu, czy przyspiesza normalnie czy przerywa, czy po dodaniu gazu kopci itp ? opisz możliwie wszystko co wg ciebie wiąże się z tym problemem i będziemy szukać rozwiazania
TDPower
Z zaplonem niemam zadnego problemu. Gorzej czasami z utrzymaniem pracy silnika na luzie. Jest tak czasami ze gasnie mi na luzie jak stoje na swiatlach itp. Ale rzadko. Przyspiesza dobrze ale jak wcisne wiecej gazu to smierdzi bardzo paliwem. Dlatego myslalem ze chodzi o sklad mieszanki. Mozliwe ze poprostu dostaje za duzo paliwa?
Ostatnio zmieniony wt lut 26, 2008 00:04 przez Mrozu23, łącznie zmieniany 1 raz.