Głuche stukanie w zawieszeniu przednim
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Głuche stukanie w zawieszeniu przednim
Witam c to moze byc??wymieniłem ostatnio tuleje wachavza bo miały luzy ale cos jeszcze mi stuka na dołach z prawej streony(pasazera)..jest to jakby takie głuche pukanie...aha no i nieraz jak wycofuje napełnym skrecie to mam pukniecie silnie słyszalne..nie jest to raczej przegub bo przegub na skreconych kołach walił by cały czas....auto to vento w tdi
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Re: Głuche stukanie w zawieszeniu przednim
tam w golfach jest też belka spinajaca wahacze, mocowana na 4 klamry, sprawdz te klamry,ćwikła pisze:Witam c to moze byc??wymieniłem ostatnio tuleje wachavza bo miały luzy ale cos jeszcze mi stuka na dołach z prawej streony(pasazera)..jest to jakby takie głuche pukanie...aha no i nieraz jak wycofuje napełnym skrecie to mam pukniecie silnie słyszalne..nie jest to raczej przegub bo przegub na skreconych kołach walił by cały czas....auto to vento w tdi
ewentualnie koncowki drązka kierowniczego, magiel, albo sworznie wahacza?? mozesz cos z tego wykluczyc?
jesli chodzi o zgrzyty na wsteku to stawiam na przegub, skoro tylko na maksymalnie skreconych kolach to slychac, pozdro
własnie nie wiem co to jest...bo miałem wczesniej takie same cos w golfie....ale akurat tak sie trrafiło ze tazke padło mi łozysko...wiec je wyminiłem..heh no i tez ustało to pukanie....a w vencie(nowo kupionym)własnie takie cos jest.....
ALPINE CDA-7894RB
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
Pukanie
Zerknij też na Silentbloki - często ta guma siada - wystarczy dół i już się nadrywa - potem są stuki jak opisujesz - głuche!
Ja tak miałem np. przy zjazdach z krawężnika itp. - koszt niewielki - 30 silentblok + koszt roboty, a potem nie puka a samochód taki bardziej "zwarty"
Pozdro
Ja tak miałem np. przy zjazdach z krawężnika itp. - koszt niewielki - 30 silentblok + koszt roboty, a potem nie puka a samochód taki bardziej "zwarty"
Pozdro