Gałka dźwigni zmiany biegów - jak zdjąć
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Gałka dźwigni zmiany biegów - jak zdjąć
Mam trzy pytanka na temat dźwigni zmiany biegów w Golfie 4 (silnik 1.9 TDI 100PD ATD - skrzynia 5 biegów). Jak zdjąć gałkę zmiany biegów? Czy mieszek to jeden element z gałką? Jak jest mocowany mieszek do konsoli środkowej?
Ostatnio zmieniony pn mar 24, 2008 21:48 przez w0wacik, łącznie zmieniany 1 raz.
"Lepiej 5 minut później, niż 50 lat za wcześnie..."
Pozdrawiam
w0wacik
Pozdrawiam
w0wacik
Witam - mialem ten sam problem ale go zozwiazalem a mianowicie:
musisz zdjac ramke z tunelu ( mieszek trzyma sie tej ramki na gumce )i zobaczysz zacisk na lewarku ( taka metalowa opaska - usun ja lub poluzuj ) zdejmiesz cala galke zmiany, nastenie zauwazysz jak zamocowany jest mieszek - bardzo proste - powodzenia
musisz zdjac ramke z tunelu ( mieszek trzyma sie tej ramki na gumce )i zobaczysz zacisk na lewarku ( taka metalowa opaska - usun ja lub poluzuj ) zdejmiesz cala galke zmiany, nastenie zauwazysz jak zamocowany jest mieszek - bardzo proste - powodzenia
-
- Nowicjusz
nie napisałeś jaki masz silnik ale w grę wchodzi :tomaszlipski pisze:witam mam problem vwgolf4variant skrzynia 6bieg na 5biegu hałas w czasie pusz cznia sprzęgła co to może być?
1. zniekształcona tarcza sprzęgła
2. Pęknięte albo osłabione sprężyny tłumika drgań skrętnych.
W obydwu przypadkach w grę wchodzi wymiana tarczy sprzęgła.
-
- Nowicjusz
szkoda, że wcześniej tego nie podałeś bo to zupełnie zmienia postać rzeczy a zatem nie będzie temu winna tarcza sprzęgła.tomaszlipski pisze:i w czasie jazdy zdjęcie nogi z gazu powoduje ten hałas tylko tylko na 5 biegu
Dobrze jakbyś trochę bliżej opisał jak brzmi ten hałas, możesz go do czegoś przyrównać ?
-
- Nowicjusz
-
- Mały gagatek