Cos ze sprzeglem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Cos ze sprzeglem
Witam
mam takie pytanie ponieważ ostatnio wjechałem na autostradę no i zrobiłem redukacie z 4 na 5 no i już jechało około 130 no i wszedł na wysokie obroty tak do 7tyś no i nie wiedziałem co się dzieje puściłem nogę z gazu i wcisnąłem sprzęgło i zjechałem na pobocze no i potem ruszyłem znowu i tak samo było bieg 3 a potem 4 i potem na 5 i przy prędkości 120 wszedł mi na wysokie obroty no i nie wiedziałem co jest no i kumpel mi powiedział wymień linkę od sprzęgła no i wczoraj wymieniłem na nową i dziś jechał i tak samo się dzieje czy to może być przyczyna sprzęgła ??
mam Golfa 3 z silnikiem 1.8 92r.
a ile można zrobić przebiegu na sprzęgle ??
mam takie pytanie ponieważ ostatnio wjechałem na autostradę no i zrobiłem redukacie z 4 na 5 no i już jechało około 130 no i wszedł na wysokie obroty tak do 7tyś no i nie wiedziałem co się dzieje puściłem nogę z gazu i wcisnąłem sprzęgło i zjechałem na pobocze no i potem ruszyłem znowu i tak samo było bieg 3 a potem 4 i potem na 5 i przy prędkości 120 wszedł mi na wysokie obroty no i nie wiedziałem co jest no i kumpel mi powiedział wymień linkę od sprzęgła no i wczoraj wymieniłem na nową i dziś jechał i tak samo się dzieje czy to może być przyczyna sprzęgła ??
mam Golfa 3 z silnikiem 1.8 92r.
a ile można zrobić przebiegu na sprzęgle ??
Ostatnio zmieniony ndz kwie 06, 2008 21:35 przez PSona, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wydaje mi sie ze jesli robic sprzeglo to kompletne (tarcza+docisk).Wymiana samej tarczy pomoze na krotki czas a roboty przy wymianie jest sporo bo skrzynie trzeba wyjmowac wiec po co 2 razy robic?Za kompletne sprzeglo Sachsa zaplacisz ok 400zl.W sportowe sprzeglo sie nie baw bo koszty sa duzo wieksze.Kup zwykle ale pozadnej firmy (np. Sachs) i bedziesz zadowolony.
Było MK3 - obecnie w trakcie poszukiwań następcy...