sonda i obroty
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- eros662
- Użytkownik
- Kontakt:
Sonda lambda mierzy zawartość tlenu w spalinach. Ta informacja jest niezbędna dla mikroprocesora ustalającego skład mieszanki paliwowo-powietrznej kierowanej do silnika. Gdy się popsuje, silnik traci moc, a samochód – osiągi.
Przyspieszone zużycie sondy lambda powodują olej (zużyte pierścienie tłokowe) lub woda (uszkodzona uszczelka pod głowicą) w układzie wydechowym.
Czy wysokie obroty wchodzą w gre??? Może czasem ale nie koniecznie
Przyspieszone zużycie sondy lambda powodują olej (zużyte pierścienie tłokowe) lub woda (uszkodzona uszczelka pod głowicą) w układzie wydechowym.
Czy wysokie obroty wchodzą w gre??? Może czasem ale nie koniecznie
Moja Ventka: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=290632
WCZEŚNIEJ MK II GT
[img]http://images31.fotosik.pl/208/f50898f69964d694med.jpg[/img]
WCZEŚNIEJ MK II GT
[img]http://images31.fotosik.pl/208/f50898f69964d694med.jpg[/img]
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Opisz dokłądnie objawy masz rano prblemy z odpaleniem , czy silnik łapie raz wysokie a raz wolne obroty ? czy caly czas masz bardzo wysokie obroty
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
o to chodzi ze po odpaleniu na zimnym silniku obroty 1400 na ciepłym 100!
czasem przy zmiaie biegow wskakuja na wet na 300 ale na 2 sekundy i spadaja do 1000
wszystko tak sie porobiło po czyszczeniu przepustnicy ale koles wstawiał mi nowa i jest to samo
ponoc na kompie wychodzi sporadyczna ustreka sody ale koles mowi ze oscyluje włASNIE I CHODZI OK.
ale myslałem ze to jednak sonda?
to juz nie wiem co wymieniac
czasem przy zmiaie biegow wskakuja na wet na 300 ale na 2 sekundy i spadaja do 1000
wszystko tak sie porobiło po czyszczeniu przepustnicy ale koles wstawiał mi nowa i jest to samo
ponoc na kompie wychodzi sporadyczna ustreka sody ale koles mowi ze oscyluje włASNIE I CHODZI OK.
ale myslałem ze to jednak sonda?
to juz nie wiem co wymieniac
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
coś z silniczkiem krokowm przepustnivcą na 80 %wladek78 pisze: wszystko tak sie porobiło po czyszczeniu przepustnicy ale koles wstawiał mi nowa i jest to samo
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...