Witam.
Kupiłem niedawno na allegro POLSKI VAG 2.5 USB. Przez pierwsze dwa połączenia działał normalnie tzn. odczytywałem i usunołem błędy. Teraz przy próbie połączenia jest nawiązywanie połączenia a zaraz potem przywracanie połączenia i nie idzie się już połączyć żeby odczytać błędy.Z boku w lewym rogu wyświetla się 10472 baud. Zaczeło się tak od kiedy musiałem zresetować laptopa ale wszystko jest ustawione poprawnie tak jak na początku kiedy normalnie wszystko działało. Pisałem do sprzedającego i tak mi odpowiedział-''prosze sprawdzic na innym PC i innym aucie.
interfejsy sie nie psuja, no chyba ze byla jakas walka z obd1''
Nie mam możliwości sprawdzenia na innym laptopie a autko jest z 2000r więc wtyk OBD2.
I jeszcze jedno pytanko czy ten interfejs podszedł by pod polski program VAG-COM-704-2 dodam że na angielskim 311-2 chodzi.
[ Dodano: 10 Kwi 2008 01:31 ]
Widzę że też nie macie pojęcia dlaczego na polskim orginalnym programie przestał działac a na angielskim chodzi.
Problem z vag
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Niestety na 704 nie zaskoczy, inna budowa, sterowanie komunikacją jest zapisane w procesorze fejsu.
Twoj bedzie działał do wersji 409, najlepiej z lekarstwem.
Kody błedów możesz sciągnąć z neta, więc nie powinno ci robić róznicy czy to polski czy angielski.
Z polskim vagiem tez miałem zawsze problemy, ross techa bardzo rzadko odmawiał posłuszeństwa.
Twoj bedzie działał do wersji 409, najlepiej z lekarstwem.
Kody błedów możesz sciągnąć z neta, więc nie powinno ci robić róznicy czy to polski czy angielski.
Z polskim vagiem tez miałem zawsze problemy, ross techa bardzo rzadko odmawiał posłuszeństwa.