jak uszczelnic tylną lampe?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kapalek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

jak uszczelnic tylną lampe?

Post autor: kapalek » pt kwie 11, 2008 17:48

pytano jak w temacie chyba leci mi woda do tylnej lampy ale nie przez uszczelke tylko jakos inzaczej. woda jest pomiędzy szybkami zauważyłem. jak sie jej pozbyc i jak uszczelnic?

nowe świerze fotki wnętrza - radio,vento tunel,zegary, nakładki alu od audi tt, polerka wydechu
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1986712#1986712

RAFIK-XX
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: RAFIK-XX » pt kwie 11, 2008 18:06

Kupujesz czarny silikon i nanosisz na uszczelkę lampy,a natępnie przykręcasz na fest lampkę i gotowe !!!

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt kwie 11, 2008 18:15

Pęknięcia pojawiają się pomiędzy poszczególnymi szybkami, na łączeniach, obejrzyj dokładnie, odczyść cczymś ostrym i silikon cieniutko wciśnij w szparki. U mnie pomogło w 100 procentach

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

kapalek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: kapalek » pt kwie 11, 2008 18:50

no własnie jest małe pęknięcie na krawędzi jak widze. i mówisz że tym silikonem od zewnątrz? bo od wewnątrz to sie bardzo ciężko dostac. chyba bym musiał cała lampe rozklejać.

nowe świerze fotki wnętrza - radio,vento tunel,zegary, nakładki alu od audi tt, polerka wydechu
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1986712#1986712

Awatar użytkownika
yanek
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: yanek » sob kwie 12, 2008 15:58

zrob tak jak pisze kolega powyżej i będzie dobrze, czarny lub bezbarwny silikon i bedzie git:)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob kwie 12, 2008 17:44

kapalek pisze:od zewnątrz?
tak, to wystarczy

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

horacjuszz
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: horacjuszz » sob kwie 12, 2008 17:48

Hej ja miałem to samo jeśli masz wodę pomiędzy szybkami a nie leci ci do środka lampy to tragedii nie ma ja tak miałem i wylewałem co chwilkę uszczelnianie to pic na wodę przynajmniej u mnie trza było wydać 120 zyla i zakupić nowy i święty sposób ale uszczelniaj nie chce cię na koszta narażać ;)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob kwie 12, 2008 18:00

horacjuszz pisze:Hej ja miałem to samo jeśli masz wodę pomiędzy szybkami a nie leci ci do środka lampy to tragedii nie ma ja tak miałem i wylewałem co chwilkę uszczelnianie to pic na wodę przynajmniej u mnie trza było wydać 120 zyla i zakupić nowy i święty sposób ale uszczelniaj nie chce cię na koszta narażać
tak to bardzo dobra rada. Jeśli wyskoczy bąbel na karoserii to po prostu należy kupić nowy samochód.

horacjuszz
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: horacjuszz » sob kwie 12, 2008 18:09

Hmm źle napisałem mnie leciała woda i to sporo nawet po uszczelnianiu stąd moja rada nie każe mu przeca auta wymieniać byc może raz dwa sie upora z problemem. Ja sie męczyłem trochę czasu także kupiłem i tyle. Jak by nie patrzeć mała rysa nie powoduje tragedii ale panowie policjanci uważali inaczej ;) bo u mie pękł centralnie w miejscu gdzie świeci tylna mijania od co

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”