Wytarty kluczyk, zacina sie stacyjka.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wytarty kluczyk, zacina sie stacyjka.
Witam wszystkich mam problem z moją stacyjką.
Mam strasznie wytarty kluczyk i w dodatku tylko jeden egzemplarz.
Gdy włożę go do stacyjki i nim ruszam to lata na wszystkie strony.
Nie raz przy przekręcaniu zapłonu lub próbie jego wyłączania stacyjka sie zacina i muszę poruszać kluczykiem żeby przekręcić ją dalej.(tak jak na blokadzie kierownicy)
Dodam jeszcze że przy odpalaniu muszę kluczyk przekręcić do samego końca i z dużą siłą go dopchnąć żeby odpalił(aż kiedyś go złamię)
Myślałem nad takimi rozwiązaniami:
1. Zrobić nowy kluczyk(na wzór starego) i przełożyć magnesik od immo do nowego(tylko nie wiem czy majster od kluczyków zrobi mi nowy na wzór starego zjechanego)
2. Wymienić wkład stacyjki ale wtedy stracę immobilajzer
A zapomniałem dodać że zamkami w drzwiach sie nie przejmujcie bo i tak są wyłamane. I sie nie otwierają z kluczyka.
P.S. wiem że najleprzym rozwiązaniem był by zakup zestawu stacyjki z immo i 2 zamków w drzwi ale mnie nie stać?:D proszę o porady.
Mam strasznie wytarty kluczyk i w dodatku tylko jeden egzemplarz.
Gdy włożę go do stacyjki i nim ruszam to lata na wszystkie strony.
Nie raz przy przekręcaniu zapłonu lub próbie jego wyłączania stacyjka sie zacina i muszę poruszać kluczykiem żeby przekręcić ją dalej.(tak jak na blokadzie kierownicy)
Dodam jeszcze że przy odpalaniu muszę kluczyk przekręcić do samego końca i z dużą siłą go dopchnąć żeby odpalił(aż kiedyś go złamię)
Myślałem nad takimi rozwiązaniami:
1. Zrobić nowy kluczyk(na wzór starego) i przełożyć magnesik od immo do nowego(tylko nie wiem czy majster od kluczyków zrobi mi nowy na wzór starego zjechanego)
2. Wymienić wkład stacyjki ale wtedy stracę immobilajzer
A zapomniałem dodać że zamkami w drzwiach sie nie przejmujcie bo i tak są wyłamane. I sie nie otwierają z kluczyka.
P.S. wiem że najleprzym rozwiązaniem był by zakup zestawu stacyjki z immo i 2 zamków w drzwi ale mnie nie stać?:D proszę o porady.
Ostatnio zmieniony czw kwie 17, 2008 17:12 przez buxi, łącznie zmieniany 1 raz.
---------- Passat -----------
raczej bez problemu tylko auto gdzieś w pobliżu postaw bo może to wymagać sprawdzania i kilku poprawek. A tu masz coś o przełożeniu imo http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=63744A jak mówisz ten co dorabia kluczyki zrobi mi nowy nie zjechany na wzór starego zjechanego ?? heh
one loVWe