Zaczeło się dymic spod manetek podczas jazdy Pomocy !

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Dystans6
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Zaczeło się dymic spod manetek podczas jazdy Pomocy !

Post autor: Dystans6 » pt kwie 18, 2008 19:02

W Środe musiałem wyjechac w dalsza trase 200km w jedna strone no i juz wyjezdzajać z warszawy zauważyłem ze coś nie tak jest z przednim spryskiwaczem szyb tzn z tą manetką która sie odchyla aby leciłą płyn na szybe otóz blokowała sie ona jakos tak ze plyn leciał non stop trzeba bylo manetke kilka razy odchylic tak zeby wlaczyc tylnia wycieraczke wtedy przestawało ale ładna pogoda była wycieraczek nie potrzebowałem to olałem sprawe bo mowie to glupota jak wroce zajrze.Dzis natomiast wracałem no i troche padało i jadac jakosoko 60 klilometrów nagle zobaczylem ze tu spod manetek ulatniacv zaczlo sie niebieski dym szybko wyjelem kluczyk awaryjne i staje lece po gasnice do tylu ale porzestało dojechalem na myjnie zatrzymalem sie i nic pozniej kilka razy jak przekrecaem kluczyk tak zeby zaskoczyly te lampki i prad byl to znowu poszedl dymek wszystko działa jak trzeba w elektryce dojechalem do wawy i teraz mysle co moglo byc przyczyna tego dymu ??mial ktos cos takiego z was bo sie boje troche o samochod zeby sie nie zapalił kiedy czy cos podobnego ..poradzcie !!

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » pt kwie 18, 2008 20:14

hmmmm :bigok: słyszałem już o takich przypadkach poprostu wypaliły się wszelkie zanieczyszczenia w postaci kurzu i nadmiernie stosowanego (PLAKA)profilaktycznie proponuję wyczyścić dokładnie styki w manetkach

[ Dodano: Pią Kwi 18, 2008 20:15 ]
bo sie boje troche o samochod zeby sie nie zapalił kiedy czy cos podobnego ..poradzcie !!
spoko zrób co ci napisałem :bigok: :bigok:

Awatar użytkownika
Dystans6
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Dystans6 » pt kwie 18, 2008 20:17

myslisz ze to tylko to kurz i plak no co prawda to tam zawsze sie gromadzi troche tego mozliwe ze to i to no bo w sumie nie widac zeby sie cos nadpalilo hmm

KeNWooD
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: KeNWooD » pt kwie 18, 2008 20:33

Wygląda zupełnie jak u mnie też leciał dymek jak włączałem wycieraczki lub nawet przekręcenie stacyjki, pomogła wymiana kostki na nową, dodatkowym objawem przed wymianą był że po wjechaniu w dziurę radio potrafiło się wyłączyć. Od wymiany nie miałem już problemów z dymkiem. Ale może przed wymianą zrób tak jak opisuje to dziejo, przeczyć.

Awatar użytkownika
Leon_Wechtel
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Leon_Wechtel » pt kwie 18, 2008 20:37

Dystans6, wyczyśc sobie styki w przełącznikach bo pewnie sie wypalaja ,cos podobnego mialem ,że wycieraczki trzeba bylo kilka razy pyknąc żeby sie włączyły ,raz dzialoalo raz wogóle.
Wkurzylo mnie to i wymienilem na nowe przełączniki i problem zniknął.Używki ok50zl kosztuja za samą częsc wycieraczek (bez kierunków)

[ Dodano: 18 Kwi 2008 20:38 ]
Dystans6 pisze:bo w sumie nie widac zeby sie cos nadpalilo
taaaa......u mnie tez nic nie bylo widac a nie dzialały

:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]

Awatar użytkownika
Dystans6
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Dystans6 » pt kwie 18, 2008 20:41

Leon_Wechtel pisze:Dystans6, wyczyśc sobie styki w przełącznikach bo pewnie sie wypalaja ,cos podobnego mialem ,że wycieraczki trzeba bylo kilka razy pyknąc żeby sie włączyły ,raz dzialoalo raz wogóle.
Wkurzylo mnie to i wymienilem na nowe przełączniki i problem zniknął.Używki ok50zl kosztuja za samą częsc wycieraczek (bez kierunków)

[ Dodano: 18 Kwi 2008 20:38 ]
Dystans6 pisze:bo w sumie nie widac zeby sie cos nadpalilo
taaaa......u mnie tez nic nie bylo widac a nie dzialały
Znaczy sie u mnie wszystko chodzi elegancko wycieraczki kazdy bieg i tyl i przod a jedynie ten spryskiwacz sie zacina od przedniej szyby jak sie psiknie to on sie zatnie i non stop pompuje wode i wlasnie z nim jedynie sa problemy ...

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » pt kwie 18, 2008 20:52

Leon_Wechtel pisze:wyczyśc sobie styki w przełącznikach bo pewnie sie wypalaja
zrób tak jak pisze Leon

Awatar użytkownika
Dystans6
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Dystans6 » pt kwie 18, 2008 20:58

Spoko jakos sie jutro za to wezme i poczyszcze bo jutro jeszcze na zlocik mykam do młocin na otwarcie sezonu to moze jeszcze sie z kims zgadam o problemie a jak wroce bede juz robil..pzdr i dzieki za rady!!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”