Glosnie pukniecie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Glosnie pukniecie
Problem jest taki iz przy wyjeździe z garazu na wstecznym powoli i przy skrecaniu potem na maxa slychac glosne pukniecie i nie wiem co to moze być wszelka pomoc mile widziana
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Glosnie pukniecie
Kamil pisze:Problem jest taki iz przy wyjeździe z garazu na wstecznym powoli i przy skrecaniu potem na maxa slychac glosne pukniecie i nie wiem co to moze być wszelka pomoc mile widziana
tez tak mysle ze to lozyska gorne amortyzatora.koszt niewielki , pracy nawet mało pod warunkiem ze masz sciagacze do sprezyn i troche sprytu i klucze
chętnie służe pomocą
Jeśli masz takie stuki również na nierównościach, np przy przejeździe przez tory, to najprawdopodobniej łożyska amortyzatora. Można to sprawdzić unosząc samochód do góry, a potem wciskać koło do góry (tak jak pracuje amortyzator)- jedna osoba to robi, druga patrzy na łożyska (oczywiście maska otwarta). Przy mocno wytłuczonych łożyskach zobaczysz od razu.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
-
- Użytkownik
- Kontakt:
koliber211 pisze:ja też mam ten sam problem w swojej czwórce , jak ruszam gwałtownie albo hamuje to coś stuka , radzicie że to łożysko, ja myślałem o gumach na wahaczu, wymieniłem i dalej jest to samo, co jeszcze radzicie, przepraszam że podpinam się pod temat.
mam nadzieje ze mowisz o tulejkach na wahaczu.skoro je wymieniles to wymien tulejki gumowe na stabilizatorze.koszt niewielki okolo 10zł czesci a efekt u mnie byl wysmienity:)
chętnie służe pomocą
-
- Nowicjusz
-
- Mały gagatek
Hej Koliber zrobiłes juz ta usterke bo ja mam taki sam problem wymieniłem łózysko i poduszke amortyzatora a stukanie jak było tak jest moze tobie sie udało zdiagnozowac moejsce stukania bo mi nie zabradzo chce sie wymieniac po kolei kazda czesc zawieszenia jak to sugeruja mechanicy magicy pozdrawiam.
-
- Nowicjusz