Jeden z wentylatorow glosno pracuje - lozyska?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- tommm86
- Mały gagatek
- Kontakt:
Jeden z wentylatorow glosno pracuje - lozyska?
Witam jeden z wentylatorow na chlodnicy zacza mi glosniej pracowac, poczatkowo byl to tylko pisk po wylaczeniu silnika jak wirnik sie krecil, a teraz glosno piszczy-chuczy przy jego pracy i chwile po zgaszeniu silnika... Chodzi mi o wiekszy wentylator, podejzewam lozyska, czy ktos ma inne propozycje?? moje pytanie tez brzmi, czy mozna takie lozyska wymienic samemu czy trzeba to zlecic? ile moze to kosztowaC? czy zagraza to zyciu wentylatora? bo nie mam czasu tego zrobic a sporo jezdze. Za wszelka pomoc dziekuje i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr cze 04, 2008 13:18 przez tommm86, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzysiek1
- Nowicjusz
- Kontakt:
witam mialem podobny problem ,wentylatory chodzily jakis czas lecz zorientowalem sie ze wogle przestaly dzialac jak uzupelnialem klime ,gosc który mi nabijal powiedzial ze sie spalily wiec postanowilem je rozebrac i faktycznie ten duży byl mocno spalony a lozyska ok wiec sadze ze koncza sie szczotki i to robi chalas tak misie wydaje ,moze spróbuj sikac jakims srodkiem smarujacym i zobaczysz co bedzie