Piszczenie w układzie kierowniczym
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Piszczenie w układzie kierowniczym
Witam, od niedawna zauwazylem, ze gdy stoje w miejscu i zaczynam skrecac kolami slysze dziwne piski a wrecz jęki i teraz nie wiem od czego to moze byc, czy to cos od ukladu kierowniczego... czy to sie gdzies smaruje? bo dzwiek bylby cos w stylu jakby smar sie wytarl i tak zacieralo. Chyba, ze to cos z zawieszenia, przy skrecaniu tak przyciera...
Sytuacja nie ma miejsca przy jezdzie, tylko w momencie gdy stoje w miejscu to wtedy jest wiekszy opor i slychac te odglosy.
Ma ktos jakis pomysl od czego to i jak to rozwiazac?
Sytuacja nie ma miejsca przy jezdzie, tylko w momencie gdy stoje w miejscu to wtedy jest wiekszy opor i slychac te odglosy.
Ma ktos jakis pomysl od czego to i jak to rozwiazac?
Ostatnio zmieniony wt cze 10, 2008 12:48 przez michalk86, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Forum Master
- Kontakt:
W sumie to uslyszalem to tylko i wylacznie podczas tego jak silnik chodzi - czyli wlaczone wspomaganie jest. I tak jak wspominalem stoje w miejscu, na jakiejs powierzchni typu beton czy cos w tym stylu, bo na jakims sypkim zwirku czy czyms takim nie slychac tego. Wiec tylko przy wiekszym oporze tak jęczy :P Swoja droga glupie pytanie, ale nigdy nie dolewalem plynu do wspomagania kierownicy :P gdzie to sie znajduje pod maska? I ile tego w srodku powinno byc tak 'pi razy drzwi' :P bo co mi z tego ze otworze i zobacze ile jest jak nie bede wiedzial ile powinno byc.
Wybaczcie moja niewiedze, ale po prostu poza np dolaniem oleju/plynu do spryskiwaczy to nic pod maska wiecej nie robie :P
ps. sprawdze jeszcze przy wylaczonym zaplonie jutro :>
martiso: chodzi o koncowke drazka kierowniczego? bo jesli tak to wlasnie mam zaplanowana wymiane na piatek/sobote.
Wybaczcie moja niewiedze, ale po prostu poza np dolaniem oleju/plynu do spryskiwaczy to nic pod maska wiecej nie robie :P
ps. sprawdze jeszcze przy wylaczonym zaplonie jutro :>
martiso: chodzi o koncowke drazka kierowniczego? bo jesli tak to wlasnie mam zaplanowana wymiane na piatek/sobote.
Ostatnio zmieniony wt cze 10, 2008 16:28 przez michalk86, łącznie zmieniany 2 razy.