Jaka temp. trzymaja podczas jazdy Wasze Golfy mk3?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Jaka temp. trzymaja podczas jazdy Wasze Golfy mk3?
Witam wszystkich, drodzy panowie od roku kiedy kupiłem mk III miałem tak opisuje "andrus" wymiana termostatu nic niedała nadal trzymał ok 70 więc postawiłem na czujnik w krućcu który wychodzi z głowicy wymieniłem go bez spuszczania płynu i jest tezaz idealnie 90. Zapłaciłem 40 pln za ten czujnik, naprawde spróbujcie od tego czujnika koszt nie wielki a i roboty dużo mniej niż przy termostacie [/b]andrus pisze:Witam,
moj mk3 trzyma ok.70 w trasie i w miescie!,chyba ze cholernie dlugo tocze sie w korku to ok.90 ale zaraz dmuchawa zalacza sie i spada do etc.70-75.Ale z nawiewu w ciagu 1min. dmucha mile ciepelko od startu:)Slyszalem ze to malo jak na vw a do prawidlowej pracy silnika wymagana jest ciagla temp.90 st.C jak wiadomo.
Czy w wyniku ciaglego "niedogrzania" (braku wymaganych 90 C) moze spalac wiecej?
znalazłem na allegro http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=68015043
Normalnie po przekroczeniu 90 stpni powinien się włączyć wentylator, więc wszystko działa u ciebie OKpremko pisze:Mam pytanko, włacza mi sie wentylator podczas jazdy tzn. jadąc jakies 50 - 80 km/h po mieście temp skacze mi do 95 stopni i właczas się wentylator czy to jest normalny objaw ??
Le temps detruit tout
A mógłbyś napisać dokładnie co to za czujnik, może wiesz gdzie on jest w silniku 1.4 ABD, bo ja mamten sam problem, wymieniłem termostat i mam ciągle ok 80 stopni.czester pisze:Witam wszystkich, drodzy panowie od roku kiedy kupiłem mk III miałem tak opisuje "andrus" wymiana termostatu nic niedała nadal trzymał ok 70 więc postawiłem na czujnik w krućcu który wychodzi z głowicy wymieniłem go bez spuszczania płynu i jest tezaz idealnie 90. Zapłaciłem 40 pln za ten czujnik, naprawde spróbujcie od tego czujnika koszt nie wielki a i roboty dużo mniej niż przy termostacie [/b]andrus pisze:Witam,
moj mk3 trzyma ok.70 w trasie i w miescie!,chyba ze cholernie dlugo tocze sie w korku to ok.90 ale zaraz dmuchawa zalacza sie i spada do etc.70-75.Ale z nawiewu w ciagu 1min. dmucha mile ciepelko od startu:)Slyszalem ze to malo jak na vw a do prawidlowej pracy silnika wymagana jest ciagla temp.90 st.C jak wiadomo.
Czy w wyniku ciaglego "niedogrzania" (braku wymaganych 90 C) moze spalac wiecej?
Le temps detruit tout
Niestety w ABD niemam pojęcia gdzie jest ten czujnikbnew pisze:A mógłbyś napisać dokładnie co to za czujnik, może wiesz gdzie on jest w silniku 1.4 ABD, bo ja mamten sam problem, wymieniłem termostat i mam ciągle ok 80 stopni.czester pisze:Witam wszystkich, drodzy panowie od roku kiedy kupiłem mk III miałem tak opisuje "andrus" wymiana termostatu nic niedała nadal trzymał ok 70 więc postawiłem na czujnik w krućcu który wychodzi z głowicy wymieniłem go bez spuszczania płynu i jest tezaz idealnie 90. Zapłaciłem 40 pln za ten czujnik, naprawde spróbujcie od tego czujnika koszt nie wielki a i roboty dużo mniej niż przy termostacie [/b]andrus pisze:Witam,
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
U mnie też tak cały lekko przed 90 stopni jak już sie nagrzeje to tak trzyma.
Zobacz co teraz sprzedaje: http://moto.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=140917 !!!