Działające wycieraczki w 30% oraz zanikający przebieg km

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
mateusz61125
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Działające wycieraczki w 30% oraz zanikający przebieg km

Post autor: mateusz61125 » czw cze 12, 2008 18:23

Witam, moim problemem zreszta od samego poczatku zakupu tego golfa bylo przepalanie sie bezpiecznika od wycieraczek :/ W sumie w ciągu4lat użytkowania wymieniałem bezpieczniki ponad 10 razy.
Ostatnio sytuacja się coraz bardziej powtarzala dlatego wstawilem w miejsce tego bezpiecznika, inny o wiekszym amperarzu. Podczas jazdy ze stacyjki uniósł sie maly dymek, (nie poraz pierwszy), ale po ty incydencie wycieraczki przestaly chodzic, dzialaja tylko na 1 poziomie, a na pozostalych dochodza do polowy i zatrzymuja sie na srodku szyby...
Drugim mankamentem jest fakt iz przebieg tymczasowy km razem z zegarem (nalogowym, bo mam wersje bez obrotomierza) dziala tylko podczas rozruchu silnika, po jego wyłaczeniu wszystko sie resetuje.
Sprawdzilem wszystkie bezpieczniki, wymienilem przekaznik nr. 18 odp za wuycieraczki i nadal jest to samo. Moze ktos wie co mam zrobic zeby pozbyc sie tej usterki??

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
rysiektr
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: rysiektr » czw cze 12, 2008 18:28

moim zdaniem za dymek i reset odpowiedzialna jest kostka stacyjki...tez mam dymek zwaszcza jak samochod postoi na sloncu...ale co do wymiany jest duzo roboty dlatego zostawilem to bo mam teraz sesje... natomiast za wycieraczki moim zdaniem odpowiada silniczek badz zapiekly sie te trzpienie do ktorych mocuje sie wycieraczki i silnik nie da rady krecic i wywala bezpiecznik...albo moze to tez jest powiazane z kostka stacyjki

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf

Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo

Awatar użytkownika
mateusz61125
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: mateusz61125 » czw cze 12, 2008 18:31

Tylko ze u mni eto sie najczesciej pojawialo po deszczu, albo jak mylem samochod. Do tego momentu wszystko chodzilo idealnie, takze watpie zebi silniczek byl do wymiany

Awatar użytkownika
rysiektr
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: rysiektr » czw cze 12, 2008 18:32

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=157068 tu masz porade co do wymiany kostki...moze silnik odpada ale co do dymu to na 100% jest kostka stacyjki

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf

Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo

Awatar użytkownika
mateusz61125
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: mateusz61125 » czw cze 12, 2008 18:40

ok, w takim razie w weekend biore sie do roboty. Dzieki za pomoc

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”