[mk2 PN] Czy po zatkaniu wlotu powietrza silniik gaśnie?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2 PN] Czy po zatkaniu wlotu powietrza silniik gaśnie?
Na benzynie po zatkaniu wlotu powietrza silnik nie gaśnie. Jak przełącze na gaz i zatkam wlot powietrza silnik gaśnie.
Wiem że na gazie to normalka bo spada podciśnienie na mikserze i ciągnie sam gaz.
Ale czemu nie gaśnie na benzynce? Skąd silnik wtedy powietrze bierze skoro na drodze od filtra do wlotu powietrza wszystko zatkane?
Wiem że na gazie to normalka bo spada podciśnienie na mikserze i ciągnie sam gaz.
Ale czemu nie gaśnie na benzynce? Skąd silnik wtedy powietrze bierze skoro na drodze od filtra do wlotu powietrza wszystko zatkane?
Volkswagen - da weiss man, was man hat.
- Kontakt:
Na postoju, podnosze maske zatykam dolot powietrza ręką szczelnie i na benzynie nie gaśnie a na gazie od razu.Michael G60 pisze:Nie gaśnie na wolnych obrotach czy w czasie jazdy...
Na benzynie przy zatkanym dolocie moge nawet obroty drugą ręką zwiększać (przez otwieranie przepustnicy). Skąd on bierze powietrze?
Nieeee Bo tą drugą rure zakleiłem wcześniej żeby brało tylko zimne powietrze. Od filtra do konca rury wlotowej nie ma któredy dostawac sie powietrze. Musi skąś indziej.Agamek12 pisze:Pewnie ciągnie Ci trochę drugą rurą znad kolektora wydechowego - na gazie będzie miał jednak za mało powietrza i zgaśnie, a na benzynce się sam podreguluje do zmniejszonej ilości powietrza.
Agamek12 sprawdź u siebie jeśli możesz czy na benzynie ci nie zgaśnie bo masz ten sam silnik co ja.
To może Ci ciągnie z pokrywy zaworów?paulox pisze:Nieeee Bo tą drugą rure zakleiłem wcześniej żeby brało tylko zimne powietrze. Od filtra do konca rury wlotowej nie ma któredy dostawac sie powietrze. Musi skąś indziej.Agamek12 pisze:Pewnie ciągnie Ci trochę drugą rurą znad kolektora wydechowego - na gazie będzie miał jednak za mało powietrza i zgaśnie, a na benzynce się sam podreguluje do zmniejszonej ilości powietrza.
Agamek12 sprawdź u siebie jeśli możesz czy na benzynie ci nie zgaśnie bo masz ten sam silnik co ja.
Dawno temu był Golf mk2, potem cośtamcośtam, a teraz:
Ford S-max mk2 i Nissan Qashqai J10.
Masz na mysli odmę? Mysle ze z odmy az tyle powietrza nie zaciągnie?Agamek12 pisze:To może Ci ciągnie z pokrywy zaworów?paulox pisze:Nieeee Bo tą drugą rure zakleiłem wcześniej żeby brało tylko zimne powietrze. Od filtra do konca rury wlotowej nie ma któredy dostawac sie powietrze. Musi skąś indziej.Agamek12 pisze:Pewnie ciągnie Ci trochę drugą rurą znad kolektora wydechowego - na gazie będzie miał jednak za mało powietrza i zgaśnie, a na benzynce się sam podreguluje do zmniejszonej ilości powietrza.
- Kontakt:
Ja mam taki sprzet i musze powiedziec ze jeżeli odetne mu powietrze to gaśnie !!!!!!, ale jak jest nagrzany, bo na zimnym to bedzie chodzil !! Nie tak równo jak powienien ale bedzie, natomiast na nagrzanym gaśnie.
Ja odcialem powietrze przez zamkniecie nastawnika osłony wstepnej. Nie probowalem zatykac dolotu przed filtrem powietrza.
Ja odcialem powietrze przez zamkniecie nastawnika osłony wstepnej. Nie probowalem zatykac dolotu przed filtrem powietrza.
- Agamek12
- Gadatliwa bestia
Na ciepłym silniku nie gaśnie przy zatkanej odmie i przy zatkanym popływie powietrza do filtra.paulox pisze:Masz na mysli odmę? Mysle ze z odmy az tyle powietrza nie zaciągnie?Agamek12 pisze:To może Ci ciągnie z pokrywy zaworów?paulox pisze: Nieeee Bo tą drugą rure zakleiłem wcześniej żeby brało tylko zimne powietrze. Od filtra do konca rury wlotowej nie ma któredy dostawac sie powietrze. Musi skąś indziej.
Dawno temu był Golf mk2, potem cośtamcośtam, a teraz: