Jakie Spalanie 1.4 16V
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Spalanie bardzo mocno zależy od miejsca tankowania. Nie zawsze wysokie spalanie jest naprawdę tak wysokie. Ostatnio tankowałem na TESCO w Chorzowie i mimo że nie paliła mi sie jeszcze kontrolka rezerwy do baku według dystrybutora weszło 55 litrów. A poprzednio rok temu na tej samej stacji przy świecącej rezerwie ponad 59 litrów. Tak że bierzcie poprawke na wasze obliczenia. W normalnej jeździe (miasto/trasa)zużycie około 6,2 litra ale pod warunkiem że tankuje na stacji która nie oszukuje. Może ktoś założy post na którym będą wymieniane oszukujące stacje paliw. Ja się juz naciąłem na dwóch, ale jedna sie poprawiła po artykule prasowym.
Mój golf średnio pali 7,8 litra w cyklu mieszanym,a noga naprawdę ciężka.Lane pod korek tylko przez moją osobę.
Test na trasie przez Polskę do Zakopanego(prawie 600km spod domu do celu) wyszło równo 7litrów.
Jednak mój rekord to 11 litrów,ale jazda to było czyste szaleństwo-zmiana biegów najszybciej przy 4500 obrotów
Paliwo tylko Shell V-Pover
Test na trasie przez Polskę do Zakopanego(prawie 600km spod domu do celu) wyszło równo 7litrów.
Jednak mój rekord to 11 litrów,ale jazda to było czyste szaleństwo-zmiana biegów najszybciej przy 4500 obrotów
Paliwo tylko Shell V-Pover
Ja na paliwie shell V-power racing nacialem sie niesamowicie na Wegrzech spalanie prawie 20L !!! Fakt ze oborty non stop 4500. Ale tak to jest jak sie pozwala wegrowi tankowac paliwo a samemu idzie sie do WC
Powiedzcie mi prosze ktora z dwoch sond lambda jest odpowiedzialna za wieksze spalanie ?
Mi w mk4 1,4 16V spalanie w miescie przy ciezkiej nodze wynosi prawie 12L ....
Powiedzcie mi prosze ktora z dwoch sond lambda jest odpowiedzialna za wieksze spalanie ?
Mi w mk4 1,4 16V spalanie w miescie przy ciezkiej nodze wynosi prawie 12L ....
-
- Nowicjusz
Mój Golfik !.4 16V w Niemczech na tamtejszej benzynie po autostradzie 150-160 palił 6 litrów. W Polsce na benzynie wychodzi około 8,6 benzyny jazda mieszana a jeżeli chodzi o LPG to trasa przy jeździe do 140km 8.4litra (2 osoby z włączona klimą, tylko jak tu można porównać trasę niemiecka do polskiej??) w trybie mieszany z klimatyzacja 10,5.
Pozdrawiam
Pozdrawiam