Wymiana uszczelki pod deklem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- 18damian18
- Mały gagatek
- Kontakt:
Wymiana uszczelki pod deklem
Witam cieknie mi z uszczelki z pod deklem. Kupiłem uszczelke i jeszcze sprzedawca dodał 3 takie gumki na śrube. Za wymiane chcą 30zł. I mam pytanie, wydaje mi się że łatwo jest ją zmienić chyba że się mylę. Wystarczy odkrecić trzy śruby imbusowe i jedną taką zwykłą (bo takie mam na deklu), ściągnąć dekiel i wymienić uszczelke? Trzeba na coś uważać, dekiel łatwo ściągnąć? Jest to silnik 1.4 60 konny.
- 18damian18
- Mały gagatek
- Kontakt:
ta uszczelka jest gumowa to chyba silikonu nie trzeba
Ostatnio zmieniony pt lip 04, 2008 16:12 przez 18damian18, łącznie zmieniany 1 raz.
- 18damian18
- Mały gagatek
- Kontakt:
feniks79 A to jak korkowa tam by była to trzeba korkową założyć czy może też gumową?
Ostatnio zmieniony pt lip 04, 2008 20:03 przez 18damian18, łącznie zmieniany 1 raz.
- kograman
- Mały gagatek
- Kontakt:
Nigdy korkowej.feniks79 pisze:ja bym korkową wtedy zakładał
Miałem ten sam problem, (tyle że mi upiepszyli gwint przy tej śrubie pierwszej od rozrządu, ciekawostką jest to, że nową śrubę mechanik załatwił mi od głównego dystrybutora oryginalnych części do VW w Polsce) i nie wydaje mi się żeby u Ciebie była korkowa uszczelka. Zakładaj gumową, ja zmieniłem i niema śladu a już ponad 800km zrobiłem lekko.
Ostatnio zmieniony pt lip 04, 2008 21:54 przez kograman, łącznie zmieniany 1 raz.
- kograman
- Mały gagatek
- Kontakt:
No fajer na maksa to nieeee bo ukręcisz gwint tak jak to w moim przypadku było.MarcinWLKP pisze:Witam, też muszę wymienić tą uszczelkę w swoim aucie. Jak mocno dokręcić owe śruby pokrywy? Musi być z konkretną siłą, czy "na wyczucie" będzie ok?
Z wyczuciem musi być.
Co Cię nie zabije, to Cię wzmocni.
http://www.wagenwerks.net/video/h208.html - [b]coś wspaniałego[/b]
http://www.wagenwerks.net/video/h208.html - [b]coś wspaniałego[/b]
- 18damian18
- Mały gagatek
- Kontakt:
heh no na maksa to wiadomo, że nie myślałem, ze przytoczy ktoś konkretną wartość siły co bym mógł kluczem dynamometrycznym dokręcićkograman pisze:No fajer na maksa to nieeee bo ukręcisz gwint tak jak to w moim przypadku było.
[ Dodano: Pią 04 Lip, 2008 ]
Trzeba nagwintować i większą śrubę dać18damian18 pisze:A jakby się ukrecił gwint to można tam jakoś coś wymienić czy jak?