problem z oswietleniem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
kamska
Użytkownik
Użytkownik
Auto: Skoda Karoq Sportline FL 2.0 TDI, Suzuki Bandit 650N, Renault Premium 270dci, Kangoo 1,5 DCI

problem z oswietleniem

Post autor: kamska » wt lip 15, 2008 22:20

Witam,

Wymienilem dzis radio w aucie, dawniej bylo orginalne. Radio funkcjonuje bez zarzuty, tylko zauwazylem pewien problem.

Otóż Dawniej gdy wylaczylem zaplon w aucie zapalalo sie oswietlenie wnetrza, w trybie natychmiastowym, odbywalo sie to bez jakiegokoloweik odgolsu.

Teraz gdy wylacze zaplon i wyciagne kluczyk, to musze czekac jakies 5-10sekund na zapalenie sie oswietlenia. Co gorsza, co mnie martwi, to dziwny dziwek przed wlaczeniem swiatelka- try, try, try, tak jakby jakis przelacznik, a moze zwarcie. Malo przyjemny dziwek....

Poprosze o Wasze sugestie w powyzszej kwestii.

pozdrawiam
Kamil

pb11
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: pb11 » śr lip 16, 2008 11:39

U mnie po zamontowaniu radia przestało dizałać zamykanie/otwieranie auta pilotem. Kluczykiem działało. Przyczyną były źle podłączone kable - w zestawie z radiem miałem 2 typy przelotek do podłączenia kostki z kabami opisane jako Typ1 i Typ2. Na jednej z nich wszystko działało a na drugiej też niby było ok ale nie działał pilot. Może u ciebie tez jest podobny problem. Zdaje się ze tym steruje moduł komfortu.

Awatar użytkownika
lolo_golf
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: lolo_golf » śr lip 16, 2008 12:18

No jakođ to jest dziwnie podłączone ze jak sie zmienia seryjne radio na inne to przestaje działać swiatełko po wyjęciu kluczyka. U mnie było to samo, chociaz podpiołem radio przez kość "plug&play" :helm:

greg

Post autor: greg » śr lip 16, 2008 13:31

kamska, temat wałkowany ale jeszzce raz powtórzę - przyczyna jest to ze oryginalne radio vw musi mieć zasilanie na pinie 5 a wieć wystarczy jak odepniesz ten pin we wtyczce w aucie :bigok:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”