Witam,
Wymienilem dzis radio w aucie, dawniej bylo orginalne. Radio funkcjonuje bez zarzuty, tylko zauwazylem pewien problem.
Otóż Dawniej gdy wylaczylem zaplon w aucie zapalalo sie oswietlenie wnetrza, w trybie natychmiastowym, odbywalo sie to bez jakiegokoloweik odgolsu.
Teraz gdy wylacze zaplon i wyciagne kluczyk, to musze czekac jakies 5-10sekund na zapalenie sie oswietlenia. Co gorsza, co mnie martwi, to dziwny dziwek przed wlaczeniem swiatelka- try, try, try, tak jakby jakis przelacznik, a moze zwarcie. Malo przyjemny dziwek....
Poprosze o Wasze sugestie w powyzszej kwestii.
pozdrawiam
Kamil
problem z oswietleniem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
U mnie po zamontowaniu radia przestało dizałać zamykanie/otwieranie auta pilotem. Kluczykiem działało. Przyczyną były źle podłączone kable - w zestawie z radiem miałem 2 typy przelotek do podłączenia kostki z kabami opisane jako Typ1 i Typ2. Na jednej z nich wszystko działało a na drugiej też niby było ok ale nie działał pilot. Może u ciebie tez jest podobny problem. Zdaje się ze tym steruje moduł komfortu.