Ściągacz tuleji
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ściągacz tuleji
Witam
U ojca w Golfie III zaszła konieczność wymiany tulejek na belce z tyłu. Może ktoś dysponuje jakims schematem ściągacza? Niezbyt uśmiecha mi się nabycie ściągacza z allegro za 200zł.
Ewentualnie może macie namiary na kogoś kto sprzedaje taniej niż na allegro?
pozdrawiam
tbo11
U ojca w Golfie III zaszła konieczność wymiany tulejek na belce z tyłu. Może ktoś dysponuje jakims schematem ściągacza? Niezbyt uśmiecha mi się nabycie ściągacza z allegro za 200zł.
Ewentualnie może macie namiary na kogoś kto sprzedaje taniej niż na allegro?
pozdrawiam
tbo11
Chłopie na co ci ściągacz jak będziesz miał porządnie zapieczone to ci nic nie pomoże a na jeden raz szkoda kasy wywalać. Jest dużo prostszy sposób na tuleje. Wytnij gumę w środku tulei natnij piłką zewnętrzną blachę tulei i wybij zajmie ci to góra 10 min. Ja tak robię z każdymi tulejami. W najgorszym przypadku możesz zrobić to samo wiertarką za miast noża.
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: VW Golf VII 1.4 TSI
- Silnik: CXSA
Poco ci schemat pomyśl logicznie. Wystarczy :piotrus23 pisze:a msz jaks schemat tego urzadzenia
1. zwykła śróba lub sam pręt gwintowany (żeby przeszedł przez otwór wew. tulei) długość dwa razy dłuższa od tulei
2. 1 lub dwie nakrętki(w zależności czy masz śrubę czy pręt gwintowany)
3. dwie blachy(podkładki) większe średnicowo od tulei i otworu w belce
Co do użycia to już chyba nie trzeba tłumaczyć. A działa to na zasadzie normalnej prasy. w razie pytań pisz. Powodzenia