jak zlikwidowac efekt oslepiania w lusterku zewnętrznym?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jak zlikwidowac efekt oslepiania w lusterku zewnętrznym?
Witam serdecznie! Chcialbym sie dowiedziec czy istnieje do golfa II wklad lusterka niebieski? taki ktory ogranicza oslepianie noca przez swiatla samochodow wyprzedzajacych ? Moze jest jakas inna metoda na to? Moze od jakiegos innego auta pasuja?
Dzieki
Dzieki
Ostatnio zmieniony pn sie 18, 2008 17:27 przez shibby, łącznie zmieniany 1 raz.
[img]http://images13.fotosik.pl/26/10e53d014d7e7f26.jpg[/img]
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: jak zlikwidowac efekt oslepiania w lusterku?
shibby pisze:Witam serdecznie! Chcialbym sie dowiedziec czy istnieje do golfa II wklad lusterka niebieski? taki ktory ogranicza oslepianie noca przez swiatla samochodow wyprzedzajacych ? Moze jest jakas inna metoda na to? Moze od jakiegos innego auta pasuja?
Dzieki
a nie masz takiego dinksa w lusterku co zmieniasz kont nachylenia? i już nie oślepia!
chyba ze chodzi ci o boczne lusterka!
Ostatnio zmieniony pn sie 18, 2008 16:44 przez raf1al, łącznie zmieniany 1 raz.
skorki koledzy nie napisalem ze chodzi o zewnetrzne lusterka (glownie o lewe, czyli kierowcy). A gdzie moglbym w takim razie dostac takie szkla?
a moze czyms pokryc? sam juz nie wiem :/
a moze czyms pokryc? sam juz nie wiem :/
Ostatnio zmieniony pn sie 18, 2008 17:28 przez shibby, łącznie zmieniany 1 raz.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
shibby, u szklarza który sie zajmuje lusterkami samochodowymi ,zrobi Ci jakei tylko chcesz z niwelacja pola martwego itd, niebieskie rozowe czy jakie wolisz , samo szkło sie przykleja do takiej ramki która najpierw trzeba zdjaz z lusterka ( ale to opowiesc na kolejny odcinek ) ja to wszystko przerabialem bo kładlem maty grzewcze w lusterka
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
guti, dzieki to jest pomysl ale gdzie takiego szklarza dostane na slasku wiesz moze? Co do montazu to mam to w jednym palcu bo tez kladlem maty grzewcze ;p
To lewe mialem wlasnie wymieniane na nowe bo mi jakis palant przywalil i peklo :/ I moze kupilem jakies kapa lusterko wtedy i dlatego mnie tak oslepia? sam nie wiem a jak to jest u was?
To lewe mialem wlasnie wymieniane na nowe bo mi jakis palant przywalil i peklo :/ I moze kupilem jakies kapa lusterko wtedy i dlatego mnie tak oslepia? sam nie wiem a jak to jest u was?
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no niestety Ci nie pomoge , ja w sumie w czewie robilem sobie te lustra , ale u siebie na pewno tez znajdziesz.shibby pisze:guti, dzieki to jest pomysl ale gdzie takiego szklarza dostane na slasku wiesz moze? Co do montazu to mam to w jednym palcu bo tez kladlem maty grzewcze ;p
szkło niebieskie redukuje odbijanie promieni słonecznych i dodatkowo eliminuje efekt oślepiania podczas jazdy nocąshibby pisze:glownie o lewe, czyli kierowcy).
do MK4 jest dużo ale chyba do MK2 to będzie ciężko coś znaleźć, a może da się jakoś przyciąć z MK4 do MK2
zamiennik: http://www.allegro.pl/item415659091_szk ... nto_l.html
Ostatnio zmieniony pn sie 18, 2008 21:30 przez Kulon, łącznie zmieniany 2 razy.
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
koles nie musi wycinac ze szkła od mkIv tylko wycina to na takim szablonie z tafli szkła pozniej szlifuje i gotowe tak samo jak te zrobione sa na aukcjikulon-x pisze:do MK4 jest dużo ale chyba do MK2 to będzie ciężko coś znaleźć, a może da się jakoś przyciąć z MK4 do MK2
-
- Nowicjusz