Chcialbym obnizyc troszke zawiesze w swoim golfiku 1.3 no i tego chcialbym uzyc sprezyn od golfa 2 gt. Wie moze ktos jaką wysokosc mają sprężyny do przodu og golfa 2 gt a jaką od golfa 2 1.3 na wtrysku. No i czy mi się obnizy zawieszenie na tych spręzynach??
dzieki z góry za pomoc.
wysokośc spreżyn??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Dwie sprezyny postawione obok siebie z mk2 1.3 a 1.8GT czy 1.8GTi mają taką samą wysokosc. Wysokosc sie objawia po zamontowaniu , gdyz sprezyny mają mocniejsze lub slabsze zwoje.
Ale w sytuacji mk2 to nie jestem pewien ale tam chyba kazda wersja tak samo stala , byc moze GTi 16V lub G60 byly nizsze.
Na 101% wiem ze jak wsadzisz te spreszyny z 1.8GT to bedzie tak samo.
Ale w sytuacji mk2 to nie jestem pewien ale tam chyba kazda wersja tak samo stala , byc moze GTi 16V lub G60 byly nizsze.
Na 101% wiem ze jak wsadzisz te spreszyny z 1.8GT to bedzie tak samo.
też mi sie tak wydaję że że tylko Gti 16v i G60 miały niższe i sztywniejsze zawieszenie... jak chcesz opuscic proponuje sprężyny sportowe efekt będzie widoczny
Ostatnio zmieniony pt sie 22, 2008 10:35 przez gibon.vw, łącznie zmieniany 1 raz.
VW Golf mk2 pasja zobowiązuje
sprezyny od golfa golfa GT sa o 10mm nizsze od standardowych
ale nawet jak je włożysz to nie bedzie widoczne praktcznie w ogóle
jesli chcesz obniżyc to tylko przez załozenie sportowych sprezyn
proponuje -40 to na polskie drogi chyba najlepszy kompromis no i amorków nie trzeba zmieniać
to moje zdanie
pozdro!
ale nawet jak je włożysz to nie bedzie widoczne praktcznie w ogóle
jesli chcesz obniżyc to tylko przez załozenie sportowych sprezyn
proponuje -40 to na polskie drogi chyba najlepszy kompromis no i amorków nie trzeba zmieniać
to moje zdanie
pozdro!