Potrzebny przekaźnik o następujących własciwościach

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz wrz 21, 2008 20:05

czerwus2, ty masz pewnie zwykły bzyczek z dwoma kablami? Mniej kłopotu będzie jak podepniesz się pod kabel krańcówki drzwi brązowo biały i pod bezpiecznik jednej z postojówek. Zabzyczy jak otworzysz dzrwi a światła będą włączone (nie po wyjęciu kluczyka). To taki minimalistyczny ale najprostszy układ.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
czerwus2
Nowicjusz
Nowicjusz

cd.

Post autor: czerwus2 » ndz wrz 21, 2008 22:12

nom sa dwa kable,ale pod drzwi juz próbowalem ,niestety :( a czy da sie go podpiać pod włacznik świateł???

[ Dodano: 21 Wrz 2008 22:19 ]
zico63b co przedstawia ten schemat i jak jest oznaczony w skrzynce bezpiecznikow???bo normalnie jest 22 bezpieczniki i nad nimi sa po wpinane kostki miedzy innymi np. niebieska jest u mnie od zapłonu

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz wrz 21, 2008 22:37

w oryginale brzęczyk to przekaźnik z numerem 36, podpięty m.in pod jeden styk w stacyjce.
co znaczy poróbowałeś, masa z krańcówki plus z postojówki i musi działać. Ale nie po wyjęcu kluczyka tylko po otwarciu drzwi

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » ndz wrz 21, 2008 23:15

W mk II trzeba zrobić kilka połączeń. Przekaźnik z nr na obudowie 36 można dać "w powietrzu" (w skrzynce może nie być aktywnych pinów), ale kłopot jest z zasilaniem, to trzeba z kostki stacyjki a i to nie wiem czy ta u Kolegi ma wyjście.

Awatar użytkownika
czerwus2
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: czerwus2 » pn wrz 22, 2008 09:04

Podpinalem już pod drzwi ,i nie działał mi czy jest róznica niedzy koloramibo jest czerwony i czarny ,ja czerwony dałem pod światła a czarny pod czujnik drzwi i nie działa:((

[ Dodano: 22 Wrz 2008 09:06 ]
zico a maszjakis schemat jak i gdzie podłaczyć??

Awatar użytkownika
krzycho85
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: krzycho85 » pn wrz 22, 2008 10:42

Podpinalem już pod drzwi ,i nie działał mi
Działa Ci włącznik drzwiowy? tzn czy zapala lampkę?
Jeśli zapala tzn że na przewodzie brązowo białym podaje masę, podłączasz do niego czarny od brzęczyka a czerwony od brzęczyka podpinasz do bezpiecznik świateł na którym jest plus po włączeniu pozycyjnych. Nie ma bata musi działać :bigok:

Awatar użytkownika
czerwus2
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: czerwus2 » wt wrz 23, 2008 17:18

Działa , mam jeszcze pytanie tym razem audio, czy można podlaczyć subbower taki z domowego kina do samochodu??

[ Dodano: 23 Wrz 2008 17:19 ]
wprawdzie ma wejście 12v stałego tylko czy auto da rade??

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”