Witam
Mam taki problem ze nie świeci mi się kontrolka od oleju gdzy przekręce kluczyk w stacyjce. Sprawdałem żarówke i działa bo gdy podlączam wtyczke do licznika reaguje tak jak wszystkie kontrolki.
Nie świeci mi sie kontrolka od oleju gdzy wlanczam zapłon
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
sprawdziłem przedchwilą czujnik cisinienia oleju ten brązowy i sie okazało ze jest albo brudny albo zepsuty ponieważ gdy kabel od czujnika podlączy sie do masy to lampka się świeci.
a miesiąc temu wymieniałem czujnik ale mam stary dobry ktury tylko przecieka i wkręce go i sprawdze czy na tym czujniku bedzie działała a jak nie bedzie działała to niewiem co moze być walnięte.
a miesiąc temu wymieniałem czujnik ale mam stary dobry ktury tylko przecieka i wkręce go i sprawdze czy na tym czujniku bedzie działała a jak nie bedzie działała to niewiem co moze być walnięte.
Ostatnio zmieniony pn paź 06, 2008 17:29 przez BazaMKII, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Na razie nie wykręcaj tylko weź omomierz albo kawałek kabelka bateryjkę i żaróweczkę. Czujnik w głowicy jest rozwierny, czyli ma zwierać do masy jak silnik nie chodzi, a po włączeniu rozwierać (żaróweczka zgaśnie - omomierz pokaże nieskończony opór). Dolny czujnik z pokrywy oleju na odwrót. Mogłeś wkręcić zły czujnik
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.