GOLF 3 HAŁAS W KABINIE
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
GOLF 3 HAŁAS W KABINIE
Przy predkosci powyzej 70km z komory silnika dociera do mnie jakies buczenie....brzmi to jak zawirowania wiatru. co to moze byc? jechalem w deszczu wiec myslalem ze to opony taki halas powoduja ale to raczej nie one....
Re: GOLF 3 HAŁAS W KABINIE
Miałem to samo dokładnie po przekroczeniu 70 km/h myślałem że to łożysko ale zmieniłem oponki na zimowe i po problemie, sprawdź dobrze opony najlepiej u kogoś kto się na tym zna. PS. buczało mi i na suchej i na mokrej nawierzchni.Darklight pisze:Przy predkosci powyzej 70km z komory silnika dociera do mnie jakies buczenie....brzmi to jak zawirowania wiatru. co to moze byc? jechalem w deszczu wiec myslalem ze to opony taki halas powoduja ale to raczej nie one....
Pozdrawiam.
malolat,
widze ze jestes z warszawy..znasz moze jakis dobry wartsztat dla golfa??najlepiej to ja chcialbym sprawdzic wszystko za malą kase co jest dobre,a co do wymianymalolat pisze:z komory silnika?? zawirowania powietrza to moze gdziesz szyba przednia sie odkleja-rdzewieje, nawiewy, moze wydech przepuszcza juz, no milion mozliwosci... cos dolkladniej??
[url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/176502.html][img]http://images.spritmonitor.de/176502.png[/img][/url]
no niestety, ja sam wszystko robie, ze wzgledow na koszty, poprostu mam pare aut i jak bym z kazdym jezdzil do mechanika to bym zamiast porwela miec worek na pieniadze jak koniecznie chesz to moge ci polecic warsztat znajomego, ale zaplacisz slono podejrzewam, bo to straszny materialista jest
golfy sa w miare wdzieczne do nauki mechaniki, praktrycznie wszystko sie da samemu zrobic, czasem tylko dla oszczednosci czasu i nerwow wspomoc sie warsztatowymi narzedziami (np wymiana sinenblokow w tylnej belce, lozysko przedniego kola), ale wiekszosc rzeczy mozna robic samemu - materialy ekspoatacyjne, amorki, klocki, gumy w zawieszeniach - wszystko w miare proste jest, wiec warto sie doszkolic troszke i samemu pomeczyc, a za oszczedzone pieniadze cos zakupic sobie, czy autku np. nowe wycieraczki:P
pisz jak cos potrzebujesz, moze jakos bede w stanie pomoc.
golfy sa w miare wdzieczne do nauki mechaniki, praktrycznie wszystko sie da samemu zrobic, czasem tylko dla oszczednosci czasu i nerwow wspomoc sie warsztatowymi narzedziami (np wymiana sinenblokow w tylnej belce, lozysko przedniego kola), ale wiekszosc rzeczy mozna robic samemu - materialy ekspoatacyjne, amorki, klocki, gumy w zawieszeniach - wszystko w miare proste jest, wiec warto sie doszkolic troszke i samemu pomeczyc, a za oszczedzone pieniadze cos zakupic sobie, czy autku np. nowe wycieraczki:P
pisz jak cos potrzebujesz, moze jakos bede w stanie pomoc.